SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koçluk desteği almak hayatınızı nasıl etkiler?

Koçluk desteği almak hayatınızı nasıl etkiler?

21 Ekim 2016 Cuma - 11:17




Koçluk nedir? Yaşam koçları kişiyi nasıl yönlendirir ve kişilere ne kazandırır? İşte cevaplar...





Çözüm Odaklı Koç Eda Türetken Özenses, bir süredir üzerine çok konuşulan hatta alay konusu olan 'potansiyelimiz içimizdeki büyük güç' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kendimizi İngilizce kelimelerle ifade etmeye epey alışkınız ama bazı güzel Türkçe kelimeler var ki anlatılmak isteneni her dilden daha iyi karşılıyor.

Muktedir olmak, Türk Dil Kurumuna göre yapabilmek, gücü yetmek anlamına geliyor, İngilizcesi being able. "Koçluk nedir?" diye merakla bana sorulduğunda bu kelimeyi en iyi anlatımı yapabilmek için sıklıkla kullanıyorum.

Koçluk nedir

Koçluk, muktedir olduklarınızı size hatırlatan, muktedir olduklarınızı ve ötesini fark etmenizi sağlayan, bu farkındalıkla sizi harekete geçiren bir görüşmedir.

Koç, sizin muktedir olduklarınız ile sizin zihniniz arasında bir ara bulucudur, moderatördür. Kimse sizi sizden iyi tanıyamayacağından, sizin muktedir olduklarınızı sizden daha iyi bilemeyeceğinden, koç size sorular sorarak yolunuzu bulmanıza yardımcı olur ancak cevaplar vermez.


Peki ama "Soruların cevapları bendeyse o vakit bu görüşmeyi kıymetli kılan nedir?" derseniz; muktedir olduklarınızı keşfetmektir.

Yaşam koçu kişiyi nasıl yönlendirir

Hayatın içindeki rüzgarlarla kim olduğumuzu bir kenara bırakıp, gerçekten istediklerimizin üzerini örtüyoruz. Hani sevdiğimiz bir eşyayı bir çekmecenin içine koyup aradığınızda bulamamak, nereye koyduğunuzu unutmak hatta aramaktan vazgeçmek gibi.

Bu görüşmelerde koç, kim olduğunuzu hatırlamanızı sağlayan soruları sorar, kendinize dair unuttuklarınız için çekmecelerinize bakmanıza vesile olur. Çekmecelerde sevdiğiniz şeylerin ne olduğunu bulmanızı ve üzerilerindeki tozu üfleyip yerlerinden çıkarmanızı sağlayacak soruları sorar. Çekmecelerinizde arayıp bulduklarınızı yeniden günlük hayatınızda kullanabilmeniz için sizi yüreklendirir.

İnsan bir kere muktedir olduklarıyla tanışınca artık önünde engeller duramaz, aşılmaz görünen dağlar küçük tepelere dönüşür. Muktedir olduklarınızın farkındalığıyla yaşadığınız günler kendi mucizelerini büyütür, önünden geçip gittikleriniz görünmezliğini yitirir artık gözünüze görünür olur. Muktedir olduklarınız, devam ettirmeye devam olur çünkü zaten sizindir, sizin içinizden kudretinizden gelmektedir.

"Kendi önünüzde siz bile duramazsınız"

Kendinizi artık bir kenara itemez, bir köşeye çekemez, kendi önünüzde siz bile duramaz olursunuz. Koçluk çok güçlü bir çalışmadır çünkü her insan içinde muazzam bir potansiyel taşır, kendi bile muktedir olduklarına şaşırır!


Bir de benim gözümden içinizdeki potansiyele bakın istedim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap