SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kirli hava kilo aldırıyor

Kirli hava kilo aldırıyor

29 Aralık 2015 Salı - 10:25




Doç. Dr. Diyetisyen Barış Öztürk, hava kirliliğinin iştahı kontrol eden beyin süreçleri ve hormonları engelleyen enflomasyonu tetiklediğini belirterek





Hava kirliliğinin artmasıyla insilün direnci ve hipertansiyon zirve noktasına ulaştığını kaydeden Doç. Dr. Öztürk, "Derin bir nefes alın ve verin. Size hayat veren havanın sizi diyabet ya da obezite riski ile karşı karşıya getirmesi tamamen yaşadığınız yere bağlı. Hava kirliliği, iştahı kontrol eden beyin süreçleri ve hormonları engelleyen enflomasyonu tetikliyor. Hava kirliliği arttıkça insilün direnci ve hipertansiyon zirve noktasına ulaşıyor. Kirli havanın kilo aldıracağı fikri çok gülünç gelebilir. Ancak bazı çalışmalar bu durumun mümkün olabileceğini ortaya koymuştur. Aynı besinleri tüketen ve aynı egzersizleri yapan iki kişinin belli bir süre sonra ölçümleri yapıldığında birinin diğerine göre daha çok kilo aldığı ve metabolizmasının evinin bulunduğu atmosfer nedeniyle bozulduğu gözlenmiştir" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap