SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kimseye ilaç olmadı! Ne vatandaş memnun! Ne eczacı memnun!

Kimseye ilaç olmadı! Ne vatandaş memnun! Ne eczacı memnun!

26 Temmuz 2023 Çarşamba - 17:45




Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 avro değeri, Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 Temmuz’da yüzde 30,5 artırılarak 14,0387 lira olarak belirlendi.





Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk lirası cinsinden 1 avro değeri, Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 Temmuz’da yüzde 30,5 artırılarak 14,0387 lira olarak belirlendi ve karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle vatandaşın kullandığı ilaçlar zamlandı. Eczacılar ise, açıklanan kurun gerçek kurun hayli altında olduğunu belirterek, piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceği uyarısında bulundu.

“GERÇEKÇİ KUR BELİRLENMEDİ, İLAÇ SORUNU SÜRECEK”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 avro değeri için belirlenen 14,0387 liranın, güncel kurun çok altında olması nedeniyle piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Saydan, “Bu güncellemenin, ilacın hastaya ulaşmasına imkân sağlayacak seviyede olmadığını belirtmek istiyoruz. İlaç avro kurunun, güncel ve ekonomik gerçeklere mutlaka uygun hale getirilerek sorunun acilen çözülmesi ve vatandaşın ihtiyacı olan ilaçların eczanelerimize gelmesi sağlanmalı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap