SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kilo vermenize yardımcı olacak 8 sır

Kilo vermenize yardımcı olacak 8 sır

13 Ekim 2017 Cuma - 12:10




Bu alternatiflerle artık yediklerinizin kalorisini hesap etmek zorunda kalmayacaksınız





Kilo vermek için çoğunlukla sevdiğimiz gıdalardan uzak durmamız veya porsiyonlarımızı küçültmemiz gerekir. Hatta zaman zaman günün çoğunluğunu aç geçirmek zorunda kalırız. Fakat bu durumu önlemenin yolları var. Sevilen yiyeceklerin sağlıklı alternatiflerini tercih ederek, kendinizi motive edebilir, kilo verme sürecini keyifli hale getirebilirsiniz. Bu alternatiflerle artık yediklerinizin kalorisini hesap etmek zorunda kalmayacaksınız.

Dondurma yerine sorbe

Masum gibi görünse de dondurmaların yağ oranı yüksektir. Dondurma yerine meyvelerden oluşan sorbeleri tüketmek hem tatlı hem de sağlıklı bir alternatif olacaktır. Daha az yağ ve kalori içerirler.

Çikolata yerine zencefilli kurabiye

Sütlü çikolatalar, diyet yapanlar için ne yazık ki en kötü gıdaların başında geliyor. Tatlı krizi esansında çikolata yerine zencefilli kurabiye tercih etmek çok daha sağlıklı olacaktır.




Ton balığını yağ yerine kendi suyunda tüketin

Ton balığı içerdiği protein nedeniyle son derece sağlıklı bir balıktır. Proteinin daha iyi sindirilebilmesi için, kendi suyu içinde konserve ton balığı tercih etmeniz gerekir. Bu, daha az yağ ve daha çok vitamin, amino asitler ve sağlıklı maddeler içerir.

Kuruyemiş yerine patlamış mısır

Kuruyemişlerin kalori miktarı oldukça fazladır. Bunun yerine az yağ ve tuzla yapılmış patlamış mısırı tercih edebilirsiniz.

Kurabiye yerine meyve

Atıştırmak istediğinizde eliniz tatlı şeylere gidiyorsa, kendinizi meyveyle engelleyin. Çünkü kurabiye tarzı atıştırmalıklar, vücudunuzun ihtiyacı olmayan şekeri almanıza neden olur. Bunun yerine meyve seçerseniz, gerekli vitamin ve besin maddelerini almış olursunuz.


Paketlenmiş müsli yerine yulaf ezmesi

Meyve ve fındık ile tatlandırarak yapacağınız bir ev yapımı yulaf ezmesi, süpermarkette satılan paketlenmiş müslilerden çok daha sağlıklı bir seçenektir. Paketli ürünler tüketimi kolay olduğu için daha cazip görünebilir ancak lezzet arttırıcı ve şeker içeririler. Bu nedenle kalorileri çok daha yüksektir.

Taze patates yerine dondurulmuş patates

Her iki tür patatesin kalorisi de neredeyse aynıdır. Tek fark, dondurulmuş patateslerin içerdiği nişasta türü nedeniyle daha uzun süre tok hissetmenizdir.




Patates cipsi yerine sebze cipsi

Ev yapımı fırınlanmış sebzeler, mağazalarda satılan patates cipslerine kıyasla çok daha sağlıklıdır, daha az yağ ve tuz içerirler ve aynı zamanda vücudumuzun ihtiyacı olan vitaminleri içerirler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap