05 Nisan 2016 Salı - 13:34
Pehlivan’ın önerisine göre bu besinlerin tüketilmesiyle kansere karşı mücadele etmek daha kolay…
Greyfurt:
Naringin ve naringenin flavonoitlerini içeren, kansere karşı koruyucu bir besin kaynağı.
Yaban mersini:
Kansere karşı savaşan elajik asit içeriğiyle vücudu koruyan enzimleri çalıştırdığı ve kanser riskini düşürdüğü biliniyor.
Brokoli:
İçerisinde bulunan glukosinolatlar sayesinde vücutta oluşan veya dışarıdan alınan ve kansere yol açan toksinlerin vücuttan dışarıya atımını sağlıyor.
Sebze ve meyve:
Günde beş porsiyon patlıcan, domates, nar, havuç, kayısı gibi koyu renkli besinler tüketilmeli.
Zerdeçal:
Yapısında bulunan kurkuminoitler, özellikle pankreas kanseri riskini azaltmada etkili oluyor.
Erik:
Zengin diyet lifinden dolayı sindirim sistemini düzenleyici etkisi var. Hem kuru hem de taze tüketilmesi öneriliyor.
Yeşil çay:
Kolon, mide, özefagus ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türünde tedaviye olumlu yönde destek olduğu biliniyor.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.