SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kansere karşı 7 besin

Kansere karşı 7 besin

05 Nisan 2016 Salı - 13:34




Diyetisyen Semra Pehlivan, kanser hastalığından korunmak için tüketilmesi gereken 7 besini açıkladı.





Pehlivan’ın önerisine göre bu besinlerin tüketilmesiyle kansere karşı mücadele etmek daha kolay…

Greyfurt:

Naringin ve naringenin flavonoitlerini içeren, kansere karşı koruyucu bir besin kaynağı.

Yaban mersini:

Kansere karşı savaşan elajik asit içeriğiyle vücudu koruyan enzimleri çalıştırdığı ve kanser riskini düşürdüğü biliniyor.


Brokoli:

İçerisinde bulunan glukosinolatlar sayesinde vücutta oluşan veya dışarıdan alınan ve kansere yol açan toksinlerin vücuttan dışarıya atımını sağlıyor.

Sebze ve meyve:

Günde beş porsiyon patlıcan, domates, nar, havuç, kayısı gibi koyu renkli besinler tüketilmeli.

Zerdeçal:


Yapısında bulunan kurkuminoitler, özellikle pankreas kanseri riskini azaltmada etkili oluyor.

Erik:

Zengin diyet lifinden dolayı sindirim sistemini düzenleyici etkisi var. Hem kuru hem de taze tüketilmesi öneriliyor.

Yeşil çay:

Kolon, mide, özefagus ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türünde tedaviye olumlu yönde destek olduğu biliniyor.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap