SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kalp krizinde Avrupa birincisiyiz!

Kalp krizinde Avrupa birincisiyiz!

16 Şubat 2015 Pazartesi - 15:20




22 Avrupa ülkesinde CVD’ye yakalanma sıklığının araştırıldığı Euroaspire III adlı çalışmada, 50 yaş altı kişilerde görülen ölümcül kalp krizlerinde, T





California Ceviz Komisyonu tarafından gündeme taşınan rapora göre; Türkiye’de her on kişiden dördünün, bir şekilde “kalp ve damar hastalıkları” nedeniyle hayatını kaybedeceğinin ön görüldüğü raporda,2020 yılına kadar, Türkiye’de yılda toplam 400 bin kişinin kalple ilgili rahatsızlıklardan hayatını kaybetmesi beklendiği belirtildi. Rapora göre; 22 Avrupa ülkesinde CVD’ye yakalanma sıklığının araştırıldığı Euroaspire III adlı çalışmada, 50 yaş altı kişilerde görülen ölümcül kalp krizlerinde, Türkiye’nin Avrupa’daki en yüksek orana sahip olduğu ortaya çıktı.

Özellikle kalp damar hastalıkları gelişme riskini azaltan cevizin faydalarını vurgulamak amacıyla Sevgililer Gününde “Kalbin Benim için Değerli” başlığıyla bilgilendirme çalışması düzenlendi. 14 Şubat Sevgililer gününde Beşiktaş Barbaros Meydan'ında düzenlenen sevgililer Günü etkinliğinde California Ceviz Komisyonu tarafından “Kalbin Benim için Değerli” başlığıyla cevizin özellikle kalp sağlığı açısından faydaları anlatıldı. Ünlü gazeteci- program sunucusu Elif Korkmazel’in de katıldığı bilgilendirme çalışmasında meydanda bulunan binlerce kişiye ceviz hediye edildi.

"KALP KRİZİNDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ"

Türkiye’de her on kişiden dördünün, bir şekilde “kalp ve damar hastalıkları” nedeniyle hayatını kaybedeceğinin ön görüldüğü raporda,2020 yılına kadar, Türkiye’de yılda toplam 400 bin kişinin kalple ilgili rahatsızlıklardan hayatını kaybetmesi beklendiği belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Beslenme Rehberlerinde de, cevizin tekli doymamış yağ asitlerinin yanı sıra omega 3 yağ asidi bakımından da zengin olduğu belirtiliyor. Rehberde ayrıca şUifadelere yer veriliyor; “Bu gıdalar kalp hastalığı ve kanser riskini azaltır.”

İç hastalıkları uzmanı Dr. Baha Aydoğ ise; "Bana kalırsa bu bulgular son derece önemli; Türkiye’de günlük hayatta, bilhassa sağlığımızı, kalbimizi ve tansiyonumuzu olumsuz etkileyen strese karşı vücudumuzun verdiği tepkileri, gıdaların gerçekten olumlu yönde nasıl etkileyebileceğini kanıtlıyor. ALA bakımından zengin gıdaların vücudumuzun ve hayatımızın hemen her yönü için iyileştirici etkileri olduğunu biliyoruz. Bundan sonra, strese gireceğinizi hissettiğinizde fast-food, şekerleme ve geçici olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan diğer her şeyden uzak durun. Bunlar yerine, bir avuç ceviz tüketin. Stresinize, kalbinize ve genel olarak sağlığınıza iyi gelir" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap