SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kalp krizi belirtilerine dikkat!

Kalp krizi belirtilerine dikkat!

23 Nisan 2015 Perşembe - 13:21




Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Gökmen Bellur, kalp krizi belirtilerinin önemi hakkında bilgi verdi.





Kalp krizi belirtileri hakkında uzmanından önemli uyarılar. Uz. Dr. Gökmen Bellur, kalp krizi konusunda açıklamalarda bulunara,kalp krizinde ağrının, göğüste ağrı, yanma, sıkışma şeklinde başlayıp sol kola serçe parmağına doğru inen, boyna doğru yayılan bir ağrı olduğunu belirterek bazen kalp krizinin, çok ani ve şiddetli bulgular ile başladığını ve kolayca tanı konabileceğini söyledi. İşte Uz. Dr. Bellur2un açıklamaları: “Ancak pek çok kişide olay yavaş ve hafif bir ağrı veya rahatsızlık hissi ile başlar ve ne olduğu anlaşıldığında hasta için geç kalınmış olabilir. Ağrı hareket etmekle artar, dinlenirken azalır, fakat geçmez. Ağrı yarım saatten uzun sürer. Ağrıyla birlikte soğuk soğuk terleme ve mide bulantısı da olabilir. Bazı insanlarda belirtiler çok gizli olabilir. Özelikle ileri yaşlı hastalar, diyabet hastaları hemen hemen hiç ağrı duymayabilirler ve sadece nefes darlığı ve soğuk terleme şikayetleri ile kalp krizi geçirebilirler. Bazı hastalarda da mide ülseri veya pankreatit ağrısıyla kalp krizi ağrısı karıştırılabilir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap