SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

Kahvaltıda simit yiyenlere kötü haber!

22 Kasım 2018 Perşembe - 11:39




Beslenme uzmanlarının tamamının ortak görüşü kahvaltının asla geçiştirilmemesi gereken bir öğün olduğu yönünde.





SİMİT NEDEN ZARARLI?

Diyetisyen Arzu Yamanel kahvaltıda simit yiyenleri uyarıyor ve "Susam; A, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir." diyor.

POĞAÇA DA ZARARLI

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre 2 ay boyunca düzenli olarak her sabah poğaça yiyen kişilerin vücuduna 2,5 kilo yağ ekleniyor. Bir adet poğaçanın verdiği kiloları yakabilmek için ise 7 bin 500 adım atmak gerekli. Sizin de kulağına ürkütücü geliyorsa kahvaltı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz yararınıza olacak.

PEKİ KAHVALTIDA NE YİYELİM?

Yüksek miktarda protein içeren yumurta gibi besinler kahvaltıda tüketildiğinde açlığı bastırıyor. Nutrition Research isimli dergide yayınlanan araştırmada kahvaltıda yumurta yiyen erkeklerin karbonhidrat tercih edenlere göre gün boyunca daha az yemek yediği gözlemlendi.


Kahvaltıda yumurta tercih edenlerin gün içinde aldığı kalori miktarı da düşüyor. Ayrıca bu kişilerin karbonhidrat tüketenlere oranla daha enerjik hissediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap