SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kadınlar daha sağlıklı besleniyor

Kadınlar daha sağlıklı besleniyor

19 Şubat 2015 Perşembe - 17:40




Dünya genelinde hem sağlıklı beslenme bilinci hem de kötü beslenme alışkanlıklarında artış var. Araştırmaya göre, yaşlılar ve kadınlar, gençlere ve er





Dünya genelinde sağlıksız beslenme oranı artıyor.

Bu sonuç; Lancet dergisinde yayınlanan araştırmadan çıktı. Araştırma için 190 ülkedeki beslenme alışkanlıkları mercek altına alındı. 1990 ila 2010 yılları arasında yapılan çalışmada beslenme tercihlerinin ne yönde değiştiği incelendi.

Araştırmada insanların, eskiye oranla sebze, meyve ve balık gibi sağlıklı gıdaları daha fazla tükettiği gözlemlendi.

Ancak çok tuzlu yiyecekler, işlenmiş et ve şekerli içecekler gibi sağlıksız gıdaların tüketiminde de çok daha büyük bir artış söz konusu.

Çalışmada, yaşlıların ve kadınların, gençlere ve erkeklere göre daha sağlıklı beslendikleri saptandı.


Beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde değiştiren toplumlarda kalp-damar, diyabet ve kanser gibi hastalıklarda azalma yaşandığı görüldü.

Araştırmaya göre, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Çin ve Hindistan gibi dünyanın en kalabalık iki ülkesinde de fast food ve abur-cubur yiyeceklerin tüketimi giderek yaygınlaşıyor.

Uzmanlarsa, sağlıklı beslenme için tahıl, bakliyat, sebze, meyve, balık, kuruyemiş ve lifli yiyecekler tüketilmesini öneriyor.

Yeni nesilleri sağlıksız beslenme alışkanlıklarından uzak tutmak için hükümetlere de önemli görevler düştüğü belirtiliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap