SON DAKİKA



Haber > Sağlık > İşte koronavirüsü en çok yayan 3 meslek grubu

İşte koronavirüsü en çok yayan 3 meslek grubu

01 Eylül 2020 Salı - 13:24




Bilim Kurulu’nun alt grubu halk sağlığı uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Levent Akın, koronavirüsü en çok yayan 3 meslek grubunu açıkladı





Prof. Dr. Levent Akın, “Salgını artıran kesimlerin kimler olduğuna ilişkin bir çalışma başlatılması gerekiyor” açıklamasında bulundu. Akın’ın üzerinde durduğu 3 kesim var; taksi şoförleri, güvenlik görevlileri ve kuryeler.
Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayısının yeniden patlaması ile gözler alınacak yeni tedbirlere çevrildi.

Ankara’daki durumu yazan ve “enfeksiyon kapanlar ağırlaşmadığı sürece hastaneye kabulü mümkün değil; çünkü yatıracak yer yok” diye yazan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, vaka artışlarının nedenlerini ve alınması gereken tedbirleri Bilim Kurulu’nun alt grubu halk sağlığı uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Levent Akın’a sordu.

Virüsün hızla yayılmasına düğün, nişan, sünnet, cenaze ve asker uğurlama törenlerinin yaygınlaşmasına yol açtığını vurgulayan Prof. Dr. Levent Akın, İsveç örneğini vererek hangi grupların daha çok virüsü yaydığının tespit edilmesi gerektiğini belirtti ve 3 meslek grubuna işaret etti.

Prof. Akın’ın uyarılarından Sarıkaya’nın aktardığı not şöyle:
Kentlerde toplulaşmanın olduğu yerlerde sorunun arttığını anımsattı, İsveç örneğini verdi:

“İsveç sorunun çözümünü halka bıraktı; yakın diğer ülkelere göre salgın 2,5 kat arttı. Onlar da kapanma yoluna gitti…”


Salgını artıran kesimlerin kimler olduğuna ilişkin bir çalışma başlatılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Levent Akın’ın üzerinde durduğu 3 kesim var; “taksi şoförleri, güvenlik görevlileri ve kuryeler…”

Kuryelerin içinde yemek dağıtımı yapanlar da yer alıyor.

Bu kesimlerin süratle periyodik testlerinin yapılmasının, “yayılımı en fazla etkileyen kesimin tespitine” yardımcı olacağını bildirdi.

Eğer bu kesimde görünmüyorsa bu kez bir başka kesimin ele alınarak kimlerin daha fazla yayıcı olduğunun bulunabileceğini, bu konudaki hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap