SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Islak mayoda hastalık riski

Islak mayoda hastalık riski

02 Ağustos 2015 Pazar - 16:53




Kadın Hastalıkları Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, havuz ya da denize girdikten sonra ıslak mayoyla kalmanın mantar riskini artırdığını belirtti.





Havuz ve deniz sezonunun başlaması ile birlikte tatile giden kadınların en büyük sıkıntılarından birinin mantar ve enfeksiyon olduğu belirtildi.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, tatilini deniz ve havuzda geçirenlerin mantar ve enfeksiyon hastalıklarına karşı duyarlı olmalarını ve kadınların kesinlikle ıslak mayo ile zaman geçirmemesini tavsiye etti.

Islak mayolar mutlaka değiştirilmeli

Yaz aylarıyla birlikte havuz ve denize girip ıslak mayo ile dolaşılmasının başta mantar olmak üzere diğer enfeksiyonları da beraberinde getirdiği belirtildi. Özellikle kadınların bu konuda daha dikkatli olmasını isteyen Özbay, özellikle vajinal mantarların yaz aylarında büyük oranda arttığını, kadınların, denize veya havuza girdikten sonra hemen ıslak mayolarını değiştirmesini ve ardından yapılacak genital temizliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap