SON DAKİKA



Haber > Sağlık > İnsanlı antikor tedavisi çalışmalar başladı!

İnsanlı antikor tedavisi çalışmalar başladı!

02 Haziran 2020 Salı - 12:46




ABD merkezli ilaç şirketi Eli Lilly and Company, korona virüsüne karşı insanlı antikor testi çalışmalarını başlattı. Antikor tedavisinin etkili olduğunun belirlenmesi halinde sonbaharda hazır olacağı belirtiliyor.





ABD merkezli ilaç şirketi Eli Lilly and Company, Covid-19’a karşı geliştirdiği antikor tedavisini insanlar üzerine denemeye başladı. Şirketten yapılan açıklamada, antikor tedavisi için insanlı deneylere pazartesi günü başlandığı, sonuçların haziran sonlarına doğru çıkmasını bekledikleri belirtildi. Eli Lilly, muhtemel antikor tedavisi için insanlı deneylere başlayan ilk şirket oldu.

SONBAHARDA HAZIR OLACAK

İlk aşama deneylerinde, geliştirilen antikor tedavisinin güvenli ve iyi tolere edilebilir olup olmadığı test edilecek. Şirket, test sonuçları Covid-19’a karşı etkili olduğunu gösterirse antikor tedavisinin sonbahar itibariyle hazır olabileceğini söyledi. Eli Lilly’nin antikor tedavisi Kanada merkezli biyoteknoloji şirketi AbCellers ortaklığında geliştirildi.

Şirketin geliştirdiği antikor tedavisi, ‘moloklonal antikor tedavisi’ olarak biliniyor. Eğer tedavi güvenli görülürse şirket haftalar içinde ikinci aşamaya gelmeyi planlıyor. İkinci aşamada, tedavi yöntemi daha fazla sayıda hastaya uygulanacak. Bu tip tedavilerin geliştirilmesi aylar hatta yıllar alıyor ancak Covid-19 tedavi araştırmaları birçok ülkede hızlandırılmış şekilde ilerliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap