SON DAKİKA



Haber > Sağlık > İlişkinizi güçlendirmenin sırrı!

İlişkinizi güçlendirmenin sırrı!

03 Temmuz 2022 Pazar - 14:21




Evde huzur olmazsa, hayatta huzur olmaz. Başarı, üretkenlik, kazanç... Her şey iç huzura bağlı. İlişkilerinizde sorun varsa, bunu çözmek için uzmanların tavsiyelerine göz atın.





Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Çiğdem Demirsoy, evliliklerde ve ikili ilişkilerde yeni kararlar almanın, bağları güçlendirilebileceğini söylüyor.

“Çiftler, birbirlerinin dünyası ile yakından ilgilenip tanımaya çalışmalılar. Birbirlerinin hedefleri, endişeleri, umutları hakkında bilgi sahibi olmak eşlerin birbiriyle bağını güçlendirecektir. Sevgi ve bağlılık zorluklara dayanma gücü verecek ve çatışmaların üstesinden gelmek kolaylaşacaktır.

GEÇMİŞE TAKILMAYIN

Geçmiş sorunlara odaklanmaktan vazgeçilmelidir. Eğer geçmişe bakılacaksa çatışmalar yaşanmazdan önceki dönemlerini hatırlayıp birbirleri ile ilgili olumlu duygulara sahip olduklarını akıllarına getirmeleri geleceğe dönük olumlu bir havayı yakalamalarına yardımcı olacaktır. İNCİTMEDEN KONUŞUN

Kemikleşmiş çatışmalar varsa ilişkilerini bunlar üzerine kurmak yerine bu sorunlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliler. Kilitlendikleri alanlarda birbirlerini incitmeden konuşmanın yollarını öğrenmeli ve uzlaşabildikleri konularda da diyaloglarını arttırmalılar. FİKİRLERE SAYGI DUYUN

Birbirlerinin farklılıklarına saygı göstermek ve eşini değiştirmeye çalışmak yerine olduğu gibi kabul etmek çatışmaları sona erdirecektir. Eşler her zaman her konuda hem fikir olmayabilir. Birbirinin fikirlerine, özlemlerine, hayallerine saygı göstermek ilişkide uyum ve dengeyi getirecektir.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap