SON DAKİKA



Haber > Sağlık > İlginç araştırma! Eğer yüzük parmağınız daha uzunsa...

İlginç araştırma! Eğer yüzük parmağınız daha uzunsa...

27 Mayıs 2020 Çarşamba - 13:51




İngiltere'de yapılan ilginç bir araştırmaya göre, uzun yüzük parmağı olan erkekler anne karnındayken daha fazla testosteron hormonu alıyor. Testosteron hormonu sayesinde de yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı daha dayanıklı oluyorlar.





 
İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada, daha uzun yüzük parmağı olan erkeklerin yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle ölme riskinin daha düşük olduğu bulundu.
 
Uzmanlar, rahimde daha fazla testosterona maruz kalan erkeklerin daha uzun yüzük parmaklarına sahip olduğunu ortaya koydu. Testosteron hormonu, vücudun corona virüsle savaşmasına yardımcı olan ACE2 adı verilen enzimlerin düzenlenmesinde rol oynuyor.




200 BİN KİŞİ İNCELENDİ
 
NTV'de yer alan haberde, 41 ülkede 200 bin kişiyi inceleyen bilim insanları, erkeklerin daha kısa yüzük parmaklarına sahip olduğu ülkelerdeki ölüm oranlarının daha yüksek olduğunu keşfetti.
 
Araştırmada yer alan profesör, Profesör John Manning, bu durumun erkek yüzük parmaklarının daha uzun olduğu Avustralya, Yeni Zelanda, Avusturya ve Doğu Asya ülkelerine “biyolojik bir avantaj” sağlayabileceğini söylüyor.



 
DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDEBİLİYORLAR
 
Profesör Manning, “Teorimiz yüksek doğum öncesi testosteronu nedeniye uzun yüzük parmağına sahip olan erkeklerin daha düşük ACE2 seviyelerine sahip olduğı ve bu yüzden Covid-19’la daha güçlü bir şekilde mücadele edebildikleri üzerine kurulu” açıklamasını yaptı.
 



ERKEKLİK HORMONU CORONA VİRÜSTEN KORUYOR MU?
 
Öte yandan, Hamburg Eppendorf Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yürütülen bir ön çalışmada ise corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden erkeklerin yüzde 70’e yakınında testosteron seviyelerinin yetersiz olduğu belirlenmişti. Araştırmada hastanın durumunu ağırlaştıran sitokin fırtınasına, düşük testosteronlu erkeklerde daha sık rastlandığı görüldü.
 
Testosteron hem erkek hem de kadınlar da vücudun viral enfeksiyonlarla mücadele de dâhil olmak üzere çeşitli bağışıklık tepkilerini düzenlemede büyük önem taşıyan bir hormon.



 
Testosteron eksikliği kan testi ile tespit edilebilir.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap