SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Her gün bir saat yürüyün! Uzmanlar faydasına dikkat çekti

Her gün bir saat yürüyün! Uzmanlar faydasına dikkat çekti

07 Temmuz 2023 Cuma - 13:40




İstenmeyen kilolardan kurtulmanın en keyifli yanlarından biri de yürüyüş yapmak. Araştırmalara göre her gün 1 saat yürümek zayıflamaya yardımcı olabilir.





Yürümek, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir. Birçok kişi yürüyerek kilo verebilir miyiz diye sorgulasa da bu pek çok faktöre bağlıdır; En önemlisi ağırlık ve yürüme hızıdır. Örneğin 68 kiloysanız ve saatte 4 kilometre hızla yürürseniz 204 kalori, 82 kiloysanız ve aynı hızda yürürseniz 246 kalori yakarsınız.

YÜRÜME HIZI YAKILAN KALORİDE ETKİLİ

Ne kadar hızlı yürürseniz ve ne kadar ağır olursanız, bir saatlik yürüyüşte o kadar çok kalori yakarsınız. Yürürken yaktığımız kalori miktarını etkileyen diğer bazı faktörler ise toprağın cinsi, ortamın sıcaklığı, cinsiyet ve yaştır. Araştırmalar, günde bir saat tempolu yürüyüş yapmanın kilo vermenize yardımcı olacağını gösteriyor. Sadece bunu başarmak uzun zaman alıyor. 

 

11 hafif kadın üzerinde yapılan bir araştırma, altı aylık günlük tempolu yürüyüşün ardından ortalama 7,7 kg, yani başlangıç ​​ağırlıklarının yüzde 10'unu kaybettiklerini gösterdi. Aslında araştırmacılara göre kilo kaybındaki farklılıklar, kadınlar her seferinde en az yarım saat yürüdükten sonra fark edilmeye başlandı.


Başka bir çalışma, haftada üç gün, her seferinde 50-70 dakika yürüyen obez kadınların, yürümeyen kadınlara kıyasla on iki haftalık bir süre içinde yaklaşık 2,7 kg kaybettiğini buldu. Uzmanlara göre kilo kaybı açısından daha iyi sonuçlar için günlük yürüyüşe ek olarak dikkatli bir diyet benimsenmelidir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap