SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Güneşin izlerini cildinizden silin!

Güneşin izlerini cildinizden silin!

22 Ağustos 2016 Pazartesi - 12:39




Cildimiz en değerli giysimizdir. Ancak güneşin etkisiyle kuruluk, matlık, kırışıklık ve leke gibi sorunlar ortaya çıkar. Peki tüm bu olumsuzluklardan





Cildimiz en değerli giysimizdir. Ancak güneşin etkisiyle kuruluk, matlık, kırışıklık ve leke gibi sorunlar ortaya çıkar. Peki tüm bu olumsuzluklardan nasıl kurtulabiliriz?

İşte yanıtları…

Dr. Eylem Acar Kliniği'nin sahibi Dermatolog Dr. Eylem Acar, yaz boyunca güneşten, denizden ve klorlu havuz sularından yıpranan ciltler için bakım önerilerini sıraladı…

Cildinizi neme doyurun

Güneş ve deniz sonrası cildin kaybettiği su ve nem yerine konulmalı. Cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve yüksek su içe-riği olan nemlendiriciler uygulanmalı.

Ciltteki nem oranı özellikle mevsimsel geçişlerde çok önemlidir; çünkü yazın cildimiz UV ışınlardan etkilenir ve sonbahar gelince kararmış, bronz-laşmış, kurumuş ve kırışmış olur. Dıştan uyguladığınız kremler, daha çok cildinizin üst tabakasına etkilidir. Ancak, unutmayınız ki cildinizin asıl canlılığını ve destek görevini sağlayan, kozmetik görünüm açısından kilit görevi gören, alt deridir. Bu temel tabakanın kalınlığı ve nemi, yaşla birlikte azalır. Enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşarak deriyi canlandırmak gerekir.


Mezolifting, yüzü canlandırmada en etkili yöntemlerden biridir. Genellikle A, C, E gibi vitaminler, antioksidan maddeler, mineraller, aminoasitler ve hyaluronik asit gibi dolgu maddeleri özel bir karışım haline getirilerek derinin alt tabakalarına enjekte edilir.

Oksijen ile ışıldasın…

Yazın yarattığı mat, solgun, kuru ve lekeli görüntü oksijenli mekanik peeling ile ortadan kaldırılabilir. Sistem;  kalsiyum karbonat ve sitrik asit karışımından oluşan, efervesan tablete benzer bir başlıkla çalışıyor. Cilde jel şeklinde zengin bir karışım sürüldükten sonra başlık bu jel üzerinde yavaşça gezdiriliyor. Sonrasında jel hafifçe köpürmeye başlıyor, çünkü jelin ve başlığın bir araya gelmesi deri yüzeyinde bir karbondioksit oluşumunu başlatıyor, cildimiz de deri yüzeyinde artan bu karbondioksit miktarını dengelemek için yüzeysel kan dolaşımındaki oksijen miktarını artırıyor. Artan oksijenle birlikte cilt arınıyor, temizleniyor ve kendisine verilecek bütün yararlı “besinleri” almaya hazır hale geliyor (Oksijenasyon).. Bu sistem yüz, boyun ve dekolte bölgesinde, hatta istenirse vücutta da uygulanabiliyor. Oksijeni “dışarıdan” uygulamaya çalışmak yerine “içerden” cilde akışını sağlamak ciltte eşine az rastlanır bir ferahlık ve arınmanın yanı sıra birçok ek fayda sunuyor.

Mimik kırışıklıklarından kurtulun

Güneşe bakarken artan ifade kırışıklıkları için botoks yaptırmak, mevcut kırışıklıkları iyileştirir ve kırışıklıklar ciddi hasara yol açmadan önlenmiş olur. Özellikle ileri yaşlarda deri altı dokusunun azalmasına paralel olarak, yaşlılık bulguları belirgin hale gelir. Kışa girmeden mezoterapi, dolgu enjeksiyonları, antioksidan maskeler uygulamak, hırpalanmış cildin toparlanmasını sağlar. Son zamanlarda başarıyla ve sıklıkla uyguladığımız Fibroblast enjeksiyonu (kök hücre ) tedavisi de yazın kuruyan yıpranan lekelenen cildimizi tedavi ettiği gibi daha genç bir cilde sahip olmamıza da yardımcı olur.


Sağlıklı ve dengeli beslenin…

Vitamin ve mineraller cildimizi rahatlatır, deride daha parlak pürüzsüz bir görünüm sağlar. Bunu da deri altı dokusuna gerekli olan nemlenmeyi sağlayarak yapar. A, C, E vitaminleri ile taze havuç, kayısı ve domateste bolca bulunan beta karoteni mümkün olduğunca çok tüketmek önemlidir. Bu vitaminlerin antioksidan değerleri çok yüksektir ve güneşin cilde verdiği zararlarla savaşıp cilt hasarlarını onarır. Düzenli tüketilen yeşil çay cildi deri kanserine yol açan ultraviyole ışınlarından korur.

DİKKAT!

Her mevsim öncesi, cildimizi etkileyen hava koşullarına göre gerekli tedavi yöntemlerini uygulatmak, hem oluşabilecek hasarları önler, hem de sürekli olarak sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmamızı sağlar. Özellikle mevsim değişikliklerinde bilinçli hareket etmek gerekir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap