SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Grip ilaçları dahil 120 ilaç karaborsaya düştü!

Grip ilaçları dahil 120 ilaç karaborsaya düştü!

30 Ocak 2020 Perşembe - 10:33




Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmaları arasındaki fiyat pazarlığı nedeniyle ilaçlar depolarda stoklanırken, vatandaşlar grip ilaçları dahil 120 ilaca ulaşamaz hale geldi.





Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında fiyatlara ilişkin pazarlık sürüyor. 19 Şubat'ta açıklanacak yeni fiyatları bekleyen firmalar ilaçları depolarda stoklamaya devam ediyor. CHP doktor milletvekili Ali Fazıl Kasap, 19 Şubat tarihinden itibaren ilaç fiyatlarına yüzde 12 zam geleceğini, bu yüzden bazı ilaçların bulunmadığını söyledi.

"20 ŞUBAT'A KADAR VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLACAK"

 Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; Kasap, hastaların grip ilaçları dahil 120 ilaca erişemediğini açıkladı. TBMM'de açıklama yapan Kasap, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘piyasada ilaç krizi yok' dese de grip ilaçları da dahil olmak üzere 120'ye yakın ilaç bulunmuyor. İlaçlara 19 Şubat itibarıyla yüzde 12 zam gelmesi bekleniyor, Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmaları arasında ilaç zammına ilişkin pazarlık halen sürüyor. 20 Şubat'a kadar insanlarımız, vatandaşlarımız mağdur olacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap