SON DAKİKA



Haber > Sağlık > “Gözaltı morluğuna karşı kahve yerine su için”

“Gözaltı morluğuna karşı kahve yerine su için”

11 Haziran 2020 Perşembe - 17:17




Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, pek çok kişinin muzdarip olduğu gözaltı morluklarının altında birçok nedenin olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu.





Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Gözaltı morluğuna karşı dengeli ve sağlıklı beslenin, mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketin. Uykusuz kalmayın, bol su için, aşırı kahve tüketiminden kaçının. Ayrıca göz çevresi güneş ışınlarından korunulmalı ve irritan maddeler içermeyen ürünlerle nemlendirilmeli” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, pek çok kişinin muzdarip olduğu gözaltı morluklarının altında birçok nedenin olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Demir, genetik faktörün yanı sıra yaşam şeklinin, beslenme alışkanlıklarının, yaşlanma sürecinin ve göz çevresi bakımının gözaltı görünümünü belirleyen başlıca etmenler olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. Demir, gözaltı morluğunun nedenlerini şöyle açıkladı: “Bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengesiz beslenme, karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, az su tüketimi, yoğun alkol ve kafein tüketimi, sigara kullanımı gözaltındaki koyu halkalara yol açabilir. Yaşlanma ile birlikte deri altı yağ dokusunda ve deri elastikiyetinde azalma, damarların yüzeysel seyretmesine bağlı ortaya çıkan mavimsi renk ve yağ dokusunun fıtıklaşmasına bağlı torbalanmalar, kemik yapısında ve bağlarda ortaya çıkan değişiklikler sonucu görülen çukurlaşmalar gözaltında koyuluğa neden olabilir. Deriye rengini veren melanin adı verilen maddenin artmasını uyaran durumlar; güneş ışınları, atopik egzama, gebelik ve hormonal değişiklikler, alerjenler ve irritanlar da gözaltı koyulaşmasının diğer nedenlerindendir.”

“Güneş ışınlarından korumayı unutmayın”

Soğuk kompresyon ve patates, salatalık, yeşil çay gibi bazı bitkisel kürlerin kısmi olarak gözaltı morluğunun iyileşmesinde fayda sağlayabileceğini belirten Doç. Dr. Demir, şu tavsiyelerde bulundu: “Göz çevresinde kan dolaşımını hızlandıracak masajlar ile K ve C vitamini içeren kremlerden faydalanabiliriz. Bu uygulamalardan yeterince fayda görmeyen kişiler altta yatan hastalıklar, vitamin ve mineral eksiklikleri açısından değerlendirilebilir ve göz çevresi peelingleri, mezoterapi uygulamaları, gözaltı ışık dolgusu ve lazer yöntemleri ile desteklenebilir. Öte yandan dengeli ve sağlıklı beslenme, mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketimi, yeterli süre uyumak, bol su tüketimi, alkol ve sigara kullanmamak, aşırı kahve tüketiminden kaçınmak gerekir. Güneş ışınlarından korunulmalı, göz çevresine uygun, irritan maddeler içermeyen ürünler tercih edilmelidir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap