SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Göbeği yok ediyor! Bu çay gaz ve şişkinlikten kurtarıyor

Göbeği yok ediyor! Bu çay gaz ve şişkinlikten kurtarıyor

23 Haziran 2023 Cuma - 13:04




Gaz ve şişkinlik sorunundan çok sayıda insan muzdarip. Uzak Doğu kültüründe uzun süredir tüketilen Mistik çayı, göbeği mum gibi eritiyor.





Mistik adını taşıyan çayın aroması baharatların karıştırılmasıyla ortaya çıkar. Çayın güçlü tadının yanı sıra baharatlar sayesinde kendine hayran bırakan bir tadı da vardır. Mistik tek bileşenli bir çay değildir. Yani papatya veya lavanta çayı gibi bir bitki çayı yapmaz. Ancak tüketim için tercih edilen çaylardan biridir. İşte gizemli çayın şaşırtıcı sonuçları...

MERK EDENLER İÇİN: MİSTİK ÇAYI

Bitkiler insan yaşamında büyük bir yer kaplar. Buranın bir kısmı çaylara ait. Çeşitli bitkilerden elde edilen çaylar, farklı faydalar sağladığı için tüketilmekte ve aynı zamanda damak zevki için içilmektedir. Mistik Çay, güçlü aroması olan bir çaydır. Baharatların oluşturduğu bu aromanın menşei hakkında net bir bilgi yoktur. Ancak Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerinde yapılan çaylarda kullanılan güçlü karışım mistiği de o yörelere ait kılmıştır.

Çayın tadını değiştirmek için çaya başka bitki ve baharatlar eklemek eski bir gelenektir. Özellikle Uzak Doğu kültürlerinde çiçek ya da meyveler çaylara tat vermek için kullanılır. Artık zamanla gelişen bu karışımlar güçlenerek çaylarda yerini almaya başladı.

Dünyanın birçok yerinde tüketilen mistik kremaya yakın bir renge sahiptir. Bu renk, baharatlı aromasının karakteristiğidir. Hoş bir görüntüsü ve kokusu olan bu çayı hazır ambalajlarda satın alabilirsiniz. Ancak kendisi demlemek isteyenler bu çayı bir aktardan satın alma imkanına sahiptir. Bu kremalı çayın içinde neler olduğunu öğrenirken baharatların lezzet şölenini de dinleyelim.


MİSTİK ÇAYININ İÇİNDE NELER VAR?

Lezzet, çayda aranacak önemli unsurlardan biridir. Mistik Çay, lezzetini kazanırken birçok baharat ve malzemeden yararlanır. Bu bileşenlerin birleşimi ile çay güçlü aromatik aromasına ulaşır. Çaya kremsi rengini ve tadını veren ürünler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap