SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Gergin ve hareketli yüz için dinamik dolgu

Gergin ve hareketli yüz için dinamik dolgu

17 Ocak 2020 Cuma - 14:55




Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dinamik dolgu enjeksiyonun yüzün hareket kabiliyetini koruduğunu belirtti.





Derin kırışıklık ve hacim eksikliği gibi yaşlanma belirtilerinin tedavisinde dinamik dolgu ile donuk bir ifade yerine çok daha doğal sonuçlar elde edilebiliyor. Dinamik dolgu; yüzdeki yaşlanma belirtilerini tedavi ederken mimik oluşumunu sağlayan dinamik kasların hareket kabiliyetini koruyan ameliyatsız estetik cerrahi prosedürüdür. Bu sayede yüzde donuk bir ifade oluşmaz ve mimik kaybı yaşanmaz. 
Yaşlanma belirtileri ilk önce yüzde kırışık şeklinde ortaya çıkmaya başlar. Mimik kullanımı, yaş alma ve yer çekimi gibi faktörler zamanla cildin elastikiyetini kaybederek kırışmasına yol açar. Özellikle derin kırışık ve olukların tedavisinde, dinamik kasların hareketini etkilemeyecek şekilde, hyalüronik asit enjekte edilecek tetik noktaların doğru olarak belirlenmesi çok önemlidir.
 
Dinamik dolgu ile iki kaş arasındaki dikey çizgiler, burundan dudak kenarlarına doğru inen oluklar, alındaki yatay çizgiler enjeksiyon tekniği ile tedavi edilirken yüzde gülme, şaşırma ve kızma gibi ifadeleri oluşturan dinamik kasların hareket kabiliyetinin korunmasına dikkat edilir.




Dinamik dolgu uygulamasının özelliği
 
Yüz kasları üst-orta-alt olmak üzere üç gruba ayrılır. Frontal kaslar olarak bilinen üst yüz kasları, kaşların ve göz kapaklarının hareket etmesini sağlar. Orta yüz kasları ise ağız bölgesindeki kasları kontrol eder. Gülme, konuşma, çiğneme, üfleme gibi hareketlerin oluşmasını sağlar. Alt yüz kasları ise dudak kenarlarının konumunu kontrol eder. 
 
Dinamik dolguda yüzden oluşan deformasyonlar tedavi edilirken bütün bu kasların hareketi koruma altına alınır. Enjeksiyon için belirlenen tetik noktaları yüzün anatomik yapısına göre dikkatli bir şekilde belirlenir. Uygulanan hyalüronik asidin özelliği ve dozu da ona göre belirlenir. Tedavi yaklaşık 15 dakika içinde tamamlanır. İyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. Dinamik dolgunun etkisi hemen görünür hale gelir. Etkisi kullanılan dolgu malzemesinin kalitesine göre 6 ay ile 2 yıl arasında değişiklik gösterebiliyor. Operasyondan sonra birkaç gün güneş ışıkları ve aşırı sıcaktan uzak durulması önlem almak için yeterlidir.




Dinamik dolgunun avantajları 
 
Dinamik dolgu enjeksiyonu; derin kırışıklıkların, olukların ve hacim eksikliklerinin tedavisinde etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Yüz kaslarında mimik kaybı gibi yan etkilerin olmamasının yanı sıra, vücut dostu bir işlemdir ve alerji ya da başka bir yan etki görülme ihtimali çok düşüktür. Daha fazla bilgi için alanında uzman bir estetik cerrahtan bilgi alınması tavsiye edilir.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap