SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Gece mesaisine kalan kadınlar düşük yapıyor

Gece mesaisine kalan kadınlar düşük yapıyor

02 Mayıs 2019 Perşembe - 14:51




Uzmanlar uyardı: Haftada en az iki kez gece mesaisi yapan kadınlarda düşük yapma riski artıyor





Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr. Betül Görgen, gece mesaisi yapan kadınların neden düşük yaptığı konusunda şu bilgileri verdi:

“Gece mesaileri kadınlarda, gündüz-gece algısının değişmesine ve günlük ritmin bozulmasına neden olarak melatonin salgısını azaltıyor. Oysa 'melatonin' sağlıklı devam eden bir gebelik için çok önemli bir hormon. Aynı zamanda plesanta fonksiyonlarının devamında da önemli rol sahibi.

GECE MESAİYE KALAN KADINLARDAN 740’I DÜŞÜK YAPTI

Kopenhag’daki Frederiksbeg Hastanesi’nin Meslek ve Çevre Sağlığı Departmanı’nda yapılan araştırmada, gebeliği sırasında gece mesaisi yapan gebe kadınlar gözlem altına alınmıştır. 22 bin 744 kadının gebelik sonuçları Danimarka Tıbbi Doğum kayıtlarından takip edilmiş ve hangi gebeliğin doğum hangi gebeliğin düşükle sonuçlandığının bilgisi elde edilmiştir.

Çalışmadaki 10 bin 47 kadın arasında, 3 ila 21. haftalar arasında gece vardiyası çalışması olanların 740’ı düşük yapmışlardır. Gece vardiyası olmayan 12 bin 697 kadından düşük yapanların sayısı bin 149'dur.

 


Gebeliğin 8-22. haftaları arasında haftada 2 veya üstü gece vardiyasına kalan gebelerde düşük yapma riskinde yüzde 32’lik bir artış sözkonusudur.

Araştırmacılar aynı zamanda bir ay boyunca 26 kez gece çalışmış gebelerin düşük yapma olasılığının 2 misli arttığını da vurgulamıştır.

GECE ÇALIŞAN KADINLAR HEMEN PANİK YAPMASIN

Tabii ki çalışma sonucu nedeniyle gece çalışan gebelerin panik yapmasına gerek yoktur. Çünkü bu sonucu genelleştirmek için daha fazla kontrollü çalışmanın yapılması gerekir.

Yine de riskli gebeliklerin takibi için göz önünde tutulması gereken bir durumdur.”
 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap