SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Farenjide dikkat!

Farenjide dikkat!

19 Kasım 2012 Pazartesi - 11:40




Erdoğan, “Kış aylarının kendini iyiden iyiye göstermeye başladığı bugünlerde, havaların soğumasıyla birlikte kış hastalıkları artmaya başladı. Bu hast





Farenjit’in genellikle kışın, mikrop ve virüslerin boğaza yerleşmesi sonucu ortaya çıkan bulaşıcı bir boğaz enfeksiyonu olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Erdoğan, farenjidin oluşum nedenleri, korunmak için neler yapılması gerektiği ve tedavisi hakkında bilgiler vererek, “Eğer farenjit aniden ortaya çıkarsa ve şiddetli ağrılara neden oluyorsa akut farenjit adı verilir. Ancak uzun süreden beri var ve hastada çok şiddetli olmayan şikayetlere yol açıyorsa kronik (müzmin) farenjit adı verilir. Hem akut farenjidin hem de kronik farenjidin oluşmasındaki asıl sebepler virüsler ve bakteriler olsa da aralarında ufak farklar vardır. Kronik farenjitte virüs ve bakterilerin dışında, alerji, geniz akıntısı, kuru hava, burun tıkanıklığı nedeniyle ağızdan nefes almak zorunda kalan kişilerin nefes yollarında kuruma olması, aşırı sıcak ve soğuk besinler, mideden asit kaçağı olması, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenler etkilidir. Akut farenjitte ise sebep genelde virüs ya da bakteridir. Akut farenjidin oluşmasında bunların dışında; mevsimler, havada bulunan maddeler, bazı soğuk algınlıkları gibi nedenler de etkilidir. Kapalı ortamlarda görülme sıklığı daha fazladır” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap