SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Facebook depresyona sürüklüyor

Facebook depresyona sürüklüyor

05 Şubat 2015 Perşembe - 16:00




ABD’nin Columbia eyaletinde bulunan Missouri-Columbia Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre, Facebook’un kullanıcılarda kıskançlık duygusunu te





Dünyanın en geniş kullanıcı kitlesine sahip olan sosyal medya ağı Facebook’un kullanıcıların olumsuz duyguları harekete geçirerek depresyona sürüklediği açıklandı. ABD’de bulunan Missouri-Columbia Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, ağ üzerinde arkadaş olunan kişiler ile olan bağları arttırmak amacıyla hizmet veren Facebook’un kullanıcılar üzerine kıskançlık duygularını hareket geçirdiği açıklandı. Yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı araştırmada, kullanıcıların arkadaşları tarafından yapılan paylaşımları gördükten sonra kendi sosyal yaşantıları ile kıyasladıkları tespit edildi.

Missouri-Columbia Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Profesörü olan Margaret Duffy, “Kullanıcıların arkadaşlarının paylaşımlarını takip ederek kendi yaşantıları ile kıyasladıklarını tespit ettik. Facebook birçok kişi üzerinde olumlu etki oluşturabilir fakat kendi başarılarını arkadaşlarının hayatları ile kıyaslayan kullanıcılar üzerinde olumsuz etkisi olduğu kesin. Araştırmamız kullanıcıların Facebook kullandığı zaman bu tür davranışlardan ve risklerinden koruması gerektiğini ortaya koydu” dedi. Dufy, kullanıcıların arkadaşları tarafından paylaşılan fotoğrafların kullanıcılarda kıskançlık ve üzüntüye neden olduğunu kaydetti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap