SON DAKİKA



Haber > Sağlık > En çok hangi bahanelerle yemek yiyoruz?

En çok hangi bahanelerle yemek yiyoruz?

18 Ekim 2019 Cuma - 17:11




Yemek yemeyi seven bir insansanız, bir de takip etmeniz gereken bir diyet varsa, kendinize bahaneler üretmek için çok sebebiniz var demektir





Yemek yemek için bahane mi yok. Bazen sağanak bir yağmurda düşüverir aklımıza, bazen de hayatın tek kişilik olmadığını düşündüğümüz zamanlarda. Hem kendimizi avuttuğumuz hem de soranlara cevap niteliğindeki bu bahaneleri sizler için derledik. Sizin bahaneleriniz neler?

Çayı tek başına içemiyorsundur

Çay içmeyi çok seviyorsun, ama tek başına da gitmiyor. Yanında olmazsa olmazların var. Ee bir de iki lafın belini kırabileceğin, çayını paylaştığın sevdiğin bir insan varsa; gelsin çörekler gitsin börekler…

Sınavların başlamıştır, enerjiye ihtiyacın vardır

Final döneminde arkadaşlarınla ders çalışmak için toplanmışsın. Kimin yemek yapmaya vakti var ki onca sınav hazırlığının arasında. Hem bol karbonhidrat tüketmen gerekiyor ki, beynin daha iyi çalışsın. Pizza daha sen söylemeden kapının önünde seni bekliyor zaten.

En sevdiğin dizinin yeni bölümü yayındadır

Aylar boyunca sezon finalinin etkisini üzerinden atamadın. Akşam da yeni sezon başlıyor. Şimdi bu heyecan abur cubur olmadan çekilmez değil mi? Eve giderken markete uğrayıp torbaları doldurmayı tabi ki hakettin.

Sevgilinden yeni ayrılmışsındır

Yemek yemek, sevgiliden ayrılmanın acısını, hırsını en iyi çıkarma yöntemi değil miydi? Uyku girmeyen gecelerde makarnalar ve tostlar en yakın dostun artık senin.
Dişini çektirmiş ya da dolgu yaptırmışsındır. Diş ile ilgili yapılan işlemlerden sonra 5-6 saatlik aç kalma eylemini ve çektiğin onca acıyı ödüllendirmek şart. Şöyle 1,5 iskender ne iyi gider öyle değil mi?



Yemek programını izlerken canın çekmiştir

Tesadüfe bak, izlemeyi sevdiğin başında geliyor yemek programları. En sevdiğin tarifi bütün iştah açıcılığıyla püf noktalarını da veriyor. 'Deneyelim bakalım nasıl olacak?'. Saat de geç oldu ama ne yapalım çok merak ediyorsun.

Hava tam film izleyip, yemek yemeliktir

Şöyle kapalı ve yağmurlu havalarda film izlemeyi, eminiz çok seviyorsunuz. Hiç uğraşmayıp hızlıca yemek siparişi verip bu anı kaçırmak istemiyorsunuz. Bir daha nerden bulacaksınız evdeyken bu havayı.

Spor yapmışsındır

Normalden daha fazla spor yapıp çok efor sarf ettiniz. Kaybettiğiniz enerjiyi toplamanız şart: Yetişmeniz gereken bir randevunuz da var. Ne yapıp edip hızlıca bir şeyler yemeniz lazım. Fast food' lar bugünler için yok mu?

Ertesi gün toplantı vardır

Tüm gün yarınki önemli toplantıya hazırlandınız ve oldukça heyecanlısınız. Sunumda bir aksilik çıkmamasını diliyorsunuz. Bunun için kendinizi bomba gibi hissettirecek tatlı yüklemesine geçmeniz gerekiyor.

Bazen de 'Bir kedin bile yoktur'

O kadar da yarıntılarda boğulmaya ne gerek var. Kira ödeme zamanın gelmiştir, otobüsün saatinde gelmemiştir, üst kattan çok ses geliyordur, hoca daha ilk haftadan sana takmıştır… Aslında yemek yemek için bahaneye de ihtiyacın yoktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap