SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Eğer tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat!

Eğer tırnaklarınız böyle görünüyorsa dikkat!

05 Ocak 2024 Cuma - 12:53




Her hastanın insan vücudunda farklı belirtileri vardır. Hastalıklar ortaya çıkmadan önce ya da ortaya çıktıktan sonra vücuttaki bazı değişikliklerle kendini gösterir.





Hastalıkların belirtilerini saptamak aslında çok da kolay değildir. Özellikle de ciddi hastalıklar gözle görülür belirtiler göstermiyorsa oldukça geç tespit edilebilir. Dolayısıyla burada iş kişilere düşmektedir. Vücutlarında herhangi ufak bir değişim söz konusu olsa bile bunun peşine düşerek uzmana başvurmalıdır.

İnsan vücudunda bazı değişimler sağlıklarına ilişkin ipuçları verebiliyor. Bu kapsamda Sabah’ta yer alan habere göre Doktor Karan Raj, bir videosunda tırnaklarda oluşan ve bir sağlık sorununun göstergesi olan bir konudan bahsetti. Dr. Raj, “Tırnaklarınız sağlığınız hakkında birçok şey söyler” diyerek tırnak yapılarına işaret etti.

TIRNAKLARDA ÇIKAN LEKELERE DİKKAT

Dr. Raj, Tırnakların ortasında zaman zaman oluşan küçük beyaz bir noktanın bulunmasının genellikle endişelenecek bir durum olmadığını ifade ederek, "Tırnaklarda bu bulut benzeri beyaz lekeleri fark ederseniz bunlar yaygın ve genellikle normaldir. Ancak tırnaktaki "koyu renkli çizgi" kanser belirtisi olabilir” dedi.

Uzman isim tırnaklarında koyu bir çizgi fark eden kişilerin bu çizginin ne kadar zamandır orada olduğuna ve bir çarpma sonucu meydana gelip gelmediğine Dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, "Tırnağınızda koyu bir çizgi fark ederseniz ve bu uzun süredir oradaysa ve çarpma sonucu olmadıysa ve boyutu veya gölgesi büyüyorsa, kontrol ettirmelisiniz" diye konuştu.

“CİLT KANSERİ OLABİLİR”

Dr. Raj, "Nadir durumlarda bu, bir tür cilt kanseri olan subungual melanom olabilir. Tırnaklarınızda içeri doğru girintiler varsa buna çukurlaşma denir. Genellikle sedef hastalığı, artrit veya egzamadan kaynaklanır. Tırnaklarınız sarıysa, yaygın bir suçlu mantar enfeksiyonu onikomikozdur. Tırnaklarınız çatlıyor ve kırılıyorsa bu, tırnaklarınızın güçlü olmadığının göstergesidir. Bu herhangi bir sayıdaki beslenme eksikliğinin işareti olabilir, bu nedenle beslenmenizde çok çeşitli gıdaların olduğundan emin olun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap