SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Dünya bu açıklamaya kilitlendi ! Koronavirüs aşısı bulunmazsa

Dünya bu açıklamaya kilitlendi ! Koronavirüs aşısı bulunmazsa

13 Nisan 2020 Pazartesi - 12:50




Koronavirüsle mücadele eden Avrupa Birliği ülkeleri anlaşmaya varılan kurtarma paketini bekliyor. Yetkililer yaşlı vatandaşların yıl sonuna kadar tecrit altında tutulabileceğini belirtti.





Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında enfekte sayısı artmaya devam ederken Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaşlı vatandaşlarını yıl sonuna kadar tecrit altında tutmak zorunda kalabileceğini söyledi.
Deutsche Welle’in haberine göre Alman Bild gazetesine konuşan Von der Leyen, “Bunun zor olduğunu ve tecridin bir yük olduğunu biliyorum ancak bu bir ölüm-kalım meselesi, disiplinli hareket etmek ve sabırlı olmak zorundayız." dedi ve ekledi:
"Çocuklar ve gençler, yaşlılara ve daha önce sağlık sorunları olanlara kıyasla hareket özgürlüğüne daha erken kavuşacak.”

Avrupa’daki laboratuvarlardan aşı haberinin yakında geleceğini umduğunu da ifade eden Avrupa Komisyonu Başkanı, “Bir aşı olmadan yaşlılarla teması mümkün olan en yüksek seviyede sınırlamak zorundayız” diye konuştu.

Öte yandan corona virüs salgını İtalya, İspanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa’da on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olurken AB kurumlarının krizi yönetmede başarısız kaldığı eleştirileri sıkça gündeme gelmişti.
Yaşadığı sağlık krizinin yanı sıra ekonomisi de ağır darbe alan İtalya, AB’nin zor günlerinde yanında olmamasına tepki göstermiş, hatta öfkeli bazı İtalyan vatandaşlar AB bayrağı yakmıştı.
Gerginliğin sürdüğü sırada AB Konseyi Başkanı Charles Michel cuma günü yaptığı açıklamada salgınla ilgili 23 Nisan’da liderler zirvesi düzenleneceğini ve kurtarma paketinin görüşüleceğini belirtmişti.
Guardian’ın aktardığı habere göre Michel, “Avrupa Birliği ülkelerini, işçileri ve işletmeleri korumak için yarım trilyon euro’dan fazla ödenek mevcut. Bu benzersiz paketle birlikte krizin yükünü beraber omuzlayacağız. Bu uzlaşı, hızlı bir şekilde rahatlama sağlanmasını hedefliyor. Güçlü bir ekonomik toparlanmanın temelini atma zamanı geldi” diye konuşmuştu.
Gazete ayrıca, üzerinde anlaşmaya varıldığı kaydedilen kurtarma paketi nedeniyle Fransa ve Hollanda arasında açıkça çatışma yaşandığını aktarmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap