SON DAKİKA



Haber > Sağlık > DSÖ Başkanından yeni varyant uyarısı

DSÖ Başkanından yeni varyant uyarısı

19 Ocak 2022 Çarşamba - 13:53




Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus, Kovid-19 salgınının sona ermediğini söyleyerek, yeni varyantların ortaya çıkabileceğini belirtti.





Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"OMICRON HAFİF SEYREDİYOR" ALGISINA KARŞI UYARDI

Kovid-19 salgının bitmediği hatırlatan Ghebreyesus, dünya liderlerine çağrı yaparak, tüm ülkelerde baskın hale gelen Omicron varyantının "çok daha hafif olduğu ve virüsün yol açtığı tehdidi ortadan kaldırdığı" algısına karşı uyardı.
Kovid-19 salgını boyunca çok sayıda varyant ortaya çıktı

"SALGIN BİTMEDİ, OMICRON YANILGISINA DÜŞMEYİN"

Sadece geçen hafta 18 milyon vaka görüldüğünün altını çizen DSÖ Başkanı, ''Salgının bittiğini söylemekten çok uzaktayız. Genel olarak Omicron varyantında daha hafif belirtiler görülüyor. Ama bunun hafif bir hastalık olduğu yanılgısına düşmeyin. Omicron hastaneye yatırabiliyor ve ölümlere neden oluyor. Çok daha hafif vakalar bile sağlık hizmetleri üzerinde baskı yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap