SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Dikkat! Omicron'un yeni belirtisi ortaya çıktı

Dikkat! Omicron'un yeni belirtisi ortaya çıktı

13 Ocak 2022 Perşembe - 09:42




Omicron varyantının etkisiyle dünya genelinde vaka sayıları tırmanışa geçti. Yeni varyantla ilgili çalışmalarını sürdüren bilim insanları, Omicron varyantının yeni bir belirtisini keşfetti.





Koronavirüs vaka sayıları başta ülkemiz olmak üzere dünya genelinde artış gösteriyor. Türkiye'de son 24 saatte yapılan 430 bin 253 testte 74 bin 266 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 137 kişi hayatını kaybederken, 39 bin 266 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. Bu rakamlarla birlikte, Türkiye'de bir günde ulaşılan en yüksek vaka sayısı da kayıtlara geçmiş oldu.

ÖKSÜRÜK, TAT VE KOKU KAYBI HALA ETKİLİ

Uzmanlar, koronavirüse yakalanan kişilerde görülen öksürük, koku ve tat kaybının hala etkili olduğunu ve bu belirtileri yaşayanların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Ancak Omicron varyantının belirtileri üzerinde araştırmalarına devam eden uzmanlar, yeni sonuçlar elde etti.

İSHAL GEÇİRENLER DİKKAT

Araştırmacılar, Omicron varyantının en etkili belirtilerinden birinin şiddetli ishal olduğunu tespit etti. Varyanta yakalanan insanların bir kaç gün sonra ishal olduğu belirtildi. 

Uzmanlar, Omicron varyantında hastane yatışlarının daha düşük olduğunu ancak bulaşın yüksek olduğunu ifade ediyor

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap