SON DAKİKA



Haber > Sağlık > ‘Devlet aşı karşıtlarına karşı önlem almalı’

‘Devlet aşı karşıtlarına karşı önlem almalı’

13 Ekim 2021 Çarşamba - 09:36




Kovid’e karşı yüzde 80 toplumsal bağışıklık hedefi için yeterli aşılamanın yapılamadığı uyarısında bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp, devletin ek önlemler alma zamanı geldi” dedi.





İkinci yılına yaklaşan Covid sürecinin toplumsal bağışıklığın sağlanması ile atlatılacağını belirten uzmanlar, aşı karşıtı propagandaların ise toplumsal bağışıklığın önünde büyük engel olduğunu belirterek, devlete ek önlemler alma çağrısında bulunuyor.

Aşılama ve toplumsal bağışıklıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından aşılama oranıyla ilgili bir grafik paylaşarak uyarılarda bulundu.

Toplumsal bağışıklığın günden güne azaldığını ileri süren Prof. Dr. Ceyhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aşı ile korunan kişi sayısı yani toplumsal bağışıklık artmıyor. Her gün giderek azalıyor. 1. doz sayısı 100 binin altında. Önce inaktif aşıyla aşılanıp, şimdi bağışıklığını kaybedenlerin günlük sayısı daha fazla. Yüzde 80 aşıyla korunan hedefinden giderek uzaklaşıyoruz.” Ortaya çıkan olumsuz tablonun arkasında sosyal medya gibi mecralardaki aşı karşıtı söylemlerin etkili olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, şu uyarıyı yaptı: “Aşı kararsızlığı bu kadar fazla, aşı karşıtları da yalanlarıyla toplumu bu denli ve rahat zehirlerken, toplumsal bağışıklık sağlamanın mümkün olmadığını görüp, devletin ek önlemler alma zamanı geldi, umarım geçmez.”

Prof. Dr. Ceyhan, paylaştığı aşılama oranı tablosunun tam anlaşılmadığını belirterek, tablodaki bilgilere şu sözlerle açıklık getirdi:

“Basitçe; her gün 200-300 bin iki doz aşılı kişi bağışıklığını kaybediyor (bu sayı 2 doz BioNTech olanlar 6 ayını doldurunca daha çok artacak), oysa biz günde bundan daha az kişiye 2. ve 3. doz aşı yapabiliyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap