SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Detoks nasıl yapılır?

Detoks nasıl yapılır?

29 Haziran 2016 Çarşamba - 11:14




Vücudunuz detoks sinyali veriyorsa hiç zaman kaybetmeyin!





Kirli hava, yanlış beslenme, stres, düzensiz bir yaşam tarzı… Bunlar vücudunuzda toksik maddelerin birikmesine ve sağlık sorunlarını tetiklemesine neden oluyor. Eğer sürekli yorgunsanız, sık sık hastalanıyorsanız, kaslarınız ağrıyor ve ödem sorunu yaşıyorsanız detoks yapmanın tam zamanı!

Uzmanlar, düzenli aralıklarla detoks yapmanın, hazımsızlık, uykusuzluk, şişlik, ödem şikayetleri, kabızlık ve sivilce problemleri gibi sorunlarla mücadele etmek için birebir olduğunu söylüyor. Ayrıca sindirim ile ortaya çıkan toksik maddeler vücutta karaciğer tarafından dışarı atıldığından karaciğer dostu olan yiyecekler detoks menünüzde özellikle bulunmalıdır.

DETOKS YAPMANIN 10 ÖNEMLİ ADIMI

Egzersiz rutini zararlı maddeleri vücuttan atmak için en güzel yollardan biridir.

  1. Detoks yapmak istiyorsanız aç kalmak yerine dengeli ve sağlıklı beslenme yöntemlerine yönelmelisiniz. Aç kalarak vücudunuza daha fazla zarar vermiş olursunuz. Oysa ki detoks için bile vücudunuzun bazı besinlere ihtiyacı vardır. Bu nedenle uzman bir diyetisyene danışarak size özel bir detoks diyeti hazırlamasını isteyebilirsiniz.
  1. Egzersiz rutini zararlı maddeleri vücuttan atmak için en güzel yollardan biridir. Haftanın en az 3 günü 1 saat yapacağınız yüzme, yürüyüş veya pilates gibi hafif tempolu egzersizler hem sizi zinde tutar hem de toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran periyodik egzersizler bağışıklık sistemini de güçlendirir.
  1. Düzenli olarak sauna veya buhar banyosu yapmak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Özellikle egzersiz sonrası saunaya girmek iki kat daha fazla toksin madde atılmasına yardımcı olur.
  1. Sabahları meditasyon veya nefes egzersizleri yaparak güne başlamak hem size pozitif enerji sağlar hem de yenilenmenize yardımcı olur.
  1. Detoks yaparken günde en az 3 litre su içmek istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır.
  1. Detoks dönemi boyunca hayvansal gıdalar yerine organik sebze ve meyveler tüketmek vücudunuzda toksin madde oluşumunu engeller ve bedeninizi temizlemenize yardımcı olur.
  1. Kabızlık problemini önlemek için probiyotik yoğurtlarla birlikte keten tohumu tüketebilirsiniz.
  1. Sigara ve alkolden detoks döneminde uzak durun. Ayrıca çay ve kahve tüketimini ise olabildiğince sınırlamaya çalışın.
  1. Beyaz un veya şekerden yapılmış gıdaları detoks döneminiz boyunca tüketmekten kaçının.
  1. Koyu yeşil yapraklı sebzeler olan lahana, brokoli, roka ve karnabahar gibi yiyecekler tüketmeye çalışın. Bu sebzeler karaciğeri destekler ve toksin maddeleri vücuttan uzak tutar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap