SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Deniz tuzu ile selülite savaş açın!

Deniz tuzu ile selülite savaş açın!

25 Mayıs 2015 Pazartesi - 15:52




Dr.Gönül Ateşsaçan, yaz sorunu olarak da bilinen selülite karşı deniz tuzunun faydasının saymakla bitmediğini söyledi.





Deniz tuzunun selülite savaş açtığnı biliyor muydunuz? 

Dr.Gönül Ateşsaçan'dan selülit konusunda öneriler. Dr. Ateşsaçan, “İçinde seksenden fazla mineral bulunduran deniz tuzu oldukça faydalıdır. Cilt sorunlarından metabolizma sorunlarına kadar pek çok sorunla savaşan deniz tuzunun kullanım alanları oldukça geniştir.Özellikle vücuttaki çatlakları yok ederek selülite karşı da oldukça yararlıdır” dedi. Dr. Gönül Ateşsaçan, kızgınlık ve öfke durumunda vücutta serotonin hormonunun azaldığını, dolaşımın zayıfladığı ve özellikle bölgesel yağlanmaya müsait (karın, kalça ve uyluk) bölgelerde yağlanmada artış, dolaşımda azalma ve bunun sonucunda selülit olduğunu anlatarak, “Yapılan son çalışmalar göstermiştir ki; şişmanlığın, kilo almanın, dolaşım bozukluğunun beyinde bir kodu var. Eğer sürekli öfkeli ve kızgın olursak, daima haksızlığa uğradığımızı düşünürsek, sürekli yağlı ve katkılı gıdalarla beslenirsek, egzersiz yapmazsak; bu kodlar aktifleşerek dolaşım bozukluğuna ve selülite sebep oluyor” diye konuştu.

SELÜLİT İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ
Dr.Gönül Ateşsaçan, daha sonra şunları kaydetti; “40-50 dakika yürüyüş yapıldıktan sonra , vücudumuz ısınmışken ham ipek kese ile dairesel hareketlerle ( her bir bölgeye 5’er dakika olmak üzere karın, kalça ve uyluk kısımlarına masaj yapılmalı). Ardından yine aynı bölgelere 5’er dakika yine dairesel hareketlerle 10 damla özel karışım ile masaj yapılmalıdır.

Özel Karışım İçin Gerekenler: Deniz tuzu 1 kg, Yarım limonun suyu, 1/2 kahve kaşığı portakal yağı,4-5 damla biberiye yağı,1 çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı lavanta, 1 çay kaşığı yeşil çay , 10 damla greyfurt suyu, 10 damla havuç suyunu bir kapta karıştırın. Bu karışım kullanılacağı bölgeye göre miktarı değişebilir. (Bu karışım aynı oranlarda artırılarak çoğaltılır ve 1 hafta dolapta bekletilerek kullanılabilir)” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap