SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çok terleyenler için 3 pratik yöntem: Bunları yapmak yeterli oluyor

Çok terleyenler için 3 pratik yöntem: Bunları yapmak yeterli oluyor

23 Haziran 2023 Cuma - 13:07




Yaz aylarının gelmesiyle, fazla terleme problemi yaşayan insanların sayısı arttı. Doğru ve basit yöntemlerle bu derdinizden kurtulmanız mümkün.





Terlemeyi önlemek vücut kimyasına aykırı bir eylemdir. Çünkü terleme, toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olan faydalı bir reaksiyondur. Ancak yaz aylarında sıcakların artması ile birlikte terleme seviyesi de artarak kişilerde rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Bu nedenle terlemeyi önleyici yöntemler yaz aylarında en çok aranan konulardandır. Uzmanlara göre terlemeyi önlemenin en iyi yolu doğal yöntemleri tercih etmektir. İşte terlemeyi önlemenin en doğal ve etkili 3 yolu!

TERLEMEYİ BİTİRECEK ÜÇ DOĞAL ÇÖZÜM

Akşam Gazetesi’nin haberine göre; Terlemeyi engelleyen bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler sayesinde terleme sorununun önüne geçilebilir. İşte terlemeyi engelleyen yöntemler: Vücudu temiz tutmak, vücudun ihtiyacı kadar su tüketmek ve hindistan cevizi yağı.

Ter kokusunun oluşmaması için vücut temiz tutulmalıdır. Bunun için düzenli olarak banyo yapılması önerilir. Banyo yaparken sabun kullanılması da tavsiye edilir. Sabun tercih edilmezse. İsteğe bağlı olarak salatalık, çay ağacı yağı ve aloe vera gibi doğal ürünler de kullanılabilir. Bu doğal ürünler ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI DİYİP GEÇMEYİN


Su içmek vücudun nemli kalmasını sağlar. Ayrıca kısa sürede vücutta biriken şişlik ve toksinlerden kurtulmanıza da yardımcı olabilir. Her gün 8 ila 10 bardak su içmek vücut kokusuna neden olan bakterileri yok edebilir. Ayrıca su içmek bağırsakları da çalıştırabilir ve vücutta bakteri oluşumunu engelleyebilir.

Vücut, cilt ve saç bakımında kullanılabilen hindistan cevizi yağı, terlemeyi engelleyen yöntemler arasında da yer alabilir. Ayrıca ter kokusunu önlemede etkili olabilecek yağlar arasında hindistan cevizi yağı da karşımıza çıkabilir. Banyodan sonra isteğe bağlı olarak hindistancevizi yağı uygulaması vücutta hoş bir koku bırakabilir. Ter kokusunu da önleyebilir. Ek olarak, düzenli olarak hindistancevizi kullanımı, koyu renkli koltuk altlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap