SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çin üretimi aşının testleri tamamlandı!

Çin üretimi aşının testleri tamamlandı!

22 Aralık 2020 Salı - 09:51




Çinli ilaç şirketinin geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan CoronaVac isimli Kovid-19 aşı adayının insanlar üzerinde yapılan 3'üncü faz deneyleri bitti. Ama sonuçlar açıklanmadı...





Brezilya'da Sinovac'ın Kovid-19 aşı adayının deneylerini yapan Butantan Enstitüsü, Twitter hesabından "1. ve 2. faz deneylerinin mükemmel sonuçlarının ardından, CoronaVac'ın 3. faz deneyleri tamamlandı" paylaşımı yaptı. 

BREZİLYA İLK ÜLKE OLDU

Enstitü, aşının onaylanması için sonuçların Brezilya Sağlık Düzenleme Kurumu'na (ANVISA) gönderileceğini belirtti. Böylece Brezilya, CoronaVac'ın klinik testlerini tamamlayan ilk ülke oldu.

Fakat aşı adayının deneylerin sonuçları henüz açıklanmadı.

 "AŞI KOVİD-19'A KARŞI ETKİLİ"


Bu arada Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin, deneye katılan gönüllülerle yaptığı görüşmeye dayandırdığı haberine göre, CoronaVac'ın 3'üncü faz deneyleri, aşı adayının Kovid-19'a karşı etkili olduğunu ortaya koydu.

"YÜZDE 50 EŞİĞİNİ GEÇTİ"

Haberde, CoronaVac'ın son deney sonuçlarının, uluslararası çevrelerden bilim adamlarının, bir aşı adayının bağışıklık kazandırabilmesi için alt sınır olarak değerlendirdiği yüzde 50 eşiğini geçtiği belirtildi.

 BREZİLYA TEMMUZ'DA DENEYLERE BAŞLADI

CoronaVac'ın Brezilya'da insanlar üzerindeki deneyleri, Brezilya'da biyolojik araştırmalar yapan Butantan Enstitüsünün iş birliğinde Temmuz sonlarında başlamıştı.


Ülkede 13 bin gönüllü üzerinde denenen aşı adayının testleri, beklenmedik bir yan etki nedeniyle 10 Kasım'da durdurulmuş ve 12 Kasım'da yeniden başlatılmıştı.

Sao Paulo eyaleti, başarılı olması durumunda 46 milyon dozluk aşı almanın yanı sıra Çinli ilaç şirketiyle aşının üretimi için gerekli teknolojinin Butantan Enstitüsü'ne aktarılması üzerine anlaşmıştı.

 
CoronaVac'ın klinik deneyleri Brezilya'nın yanı sıra Türkiye ve Endonezya'da da yapılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap