SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Cildinize zarar veriyor! Herkes bunu yapıyor

Cildinize zarar veriyor! Herkes bunu yapıyor

21 Haziran 2022 Salı - 12:48




Cildinizin ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız yaptığınız bazı alışkanlıkları bırakmanız gerekir. Cildinizin sağlığını korumak ve pürüzsüz olmasını sağlamak için cildinize özenli ve dikkatli davranmalısınız. Cildiniz bakım yaptığınız halde hala istediğiniz gibi olmuyorsa bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz.





Sağlıklı görünen ve her zaman kusursuz olan bir cilde sahip olmak istiyorsanız cildinize gereken özeni göstermeniz gerekir. Cildinize bakım yaparken yaptığınız bazı davranışlar aslında cildinize çok ciddi zararlar veriyor olabilir. Peki, cilde zarar veren alışkanlıklar nelerdir?

CİLDİ SICAK SU İLE YIKAMAK

Cildinizi temizlerken sıcak su kullanıyorsanız cildinize ciddi zararlar veriyor olabilirsiniz. Sıcak su cildin doğal yağ dengesini bozuyor. Bunun sonucunda ciltte kızarıklıklar, tahriş ve kuruluk problemi görülebiliyor.

Cildinize zarar vermemek için sıcak su kullanmayı bırakmanız gerekiyor. Bunun yerine cildinizi ılık su ile yıkayarak bakımını sağlamanız öneriliyor. UYUMADAN ÖNCE CİLDİ TEMİZLEMEMEK

UYUMADAN ÖNCE CİLDİ TEMİZLEMEMEK 


Cildinizin sağlığını korumak için her akşam uyumadan önce cildinizi derinlemesine temizlemelisiniz. Gün içince cildinizde biriken kir ve makyaj kalıntılarını gözeneklerinizi tıkayabilir. Bunun sonucunda da birçok cilt problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sebeple her akşam uyumadan önce cildinizi, cilt tipinize uygun bir jel yada köpük yardımıyla temizlemelisiniz.

Eğer yüzünüzü yıkayamayacaksanız ya da yıkamak istemiyorsanız, yüz silme mendilleri veya solüsyonları ile, bir parça pamukla mutlaka üstündeki kir kalıntısını almaya çalışın. CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN

CİLDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN 

Cildinize en büyük zararlı güneş ışınları verir. Çok fazla güneşe maruz kalan ciltler erken yaşlanır ve kırışır. Hatta ciltte tahriş, kızarıklık ve cilt lekeleri oluşur. Cildinizi tüm bu problemlerden korumak için her mevsim düzenli olarak güneş kremi kullanmanız gerekir.

Geniş spektrumlu SPF, hem UVA hem de UVB ışınlarını engeller ve sizin tamamen korunmanızı sağlar. En az 30 SPF olup olmadığına bakın ve dışarıda iseniz, her 2 saatte bir yeniden krem sürmeniz gerektiğini unutmayın.


ŞEKERLİ GIDALAR TÜKETMEYİN

ŞEKERLİ GIDALAR TÜKETMEYİN 

Şeker tüketiminin yüksek olduğu beslenme alışkanlıkları cildi erkenden yaşlandırıyor. Çok fazla şekerli gıdalar tüketmek ciltte akne, sivilce ve siyah nokta gibi cilt sorunlarını tetikliyor. Bunu önlemek için sağlıklı beslenmeniz gerekiyor.

Cilt dostu olan sebze ve meyveleri diyet listenize ekleyerek cildinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca sebzeler ve meyveler, cildinizi onarmaya yardımcı olabilecek antioksidanlara da sahiptir. AŞIRI PEELİNG YAPMAKTAN KAÇININ

AŞIRI PEELİNG YAPMAKTAN KAÇININ 

Cildinizin tazeliğini korumak ve ölü hücrelerden arındırmak için peeling uygulamanız gerekir. Ancak peeling uygulamasında aşırıya kaçmak cildinize zarar verebilir.


Cildinizi aşırı ovalamak cildin doğal nem dengesini bozar. Bunun sonucunda ciltte kuruluk ve pullanma sorunları ortaya çıkar. Cildin sağlığını korumak için haftada sadece 1-2 kez peeling yapmanız yeterli olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap