18 Ağustos 2016 Perşembe - 17:00
Zeytinyağı, fındık yağı gibi gıdaların salatalarda sos olarak kullanılması ve çiğ olarak tüketimi son derece önemli
Özellikle somon, ton balığı ve sardalya gibi DHA içeren yağlı balıkların tüketimi hafızanızı güçlendirecek besinlerden
Karalahana, ıspanak, brokoli gibi E vitamini ve folat içeriği yüksek gıdalar tüketebilirsiniz
Bu meyve antioksidan ve E vitamini açısından oldukça zengin olması sebebiyle beyin fonksiyonları ve hafızayı güçlendirmekte, Alzheimer riskini azaltmaktadır
Ayçekirdeği E vitamini açısından oldukça zengindir. Özellikle salatalara ilave ederek ölçülü miktarda tüketebilirsiniz
Bu kuruyemişleri ara öğünlerinize ekleyerek zihin hafızanızı güçlendirebilirsiniz
Yabanmersini, çilek, böğürtlen, ahududu ve acai çileği gibi meyveleri ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz
Tam Buğday ve Tam çavdar unundan yapılmış ekmek, yulaf ezmesi, tam tane kahvaltılık gevrek gibi ürünleri sabah kahvaltıda tercih edebilirsiniz
Uzmanlar hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın önlenmesinde besinlerinize dikkat ettiğiniz kadar düzenli egzersiz yapmanız gerektiğini bildirmektedir. Hareket Edin!!!
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.