SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Çay demlerken bu hata yapılıyor! Kansere davetiye çıkarıyor

Çay demlerken bu hata yapılıyor! Kansere davetiye çıkarıyor

07 Temmuz 2023 Cuma - 17:36




Ülkemizde her evde demlenen çay hakkında bazı bilmediklerimiz var. Uzmanlar çay demlerken kansere davetiye çıkarılmaması için uyarılarda bulundu.





Çay, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tüketilen bu içecek, doğru demlendiğinde sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Ancak çayın yanlış demlenmesi hem lezzetini hem de kalitesini düşürür. Ayrıca bazı hatalar çayın içindeki zararlı maddelerin artmasına ve ciddi hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle çay demlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu içeriğimizde sizlerle çay demlemenin püf noktalarını ve sık yapılan hataları paylaşacağız.

KANSER RİSKİ VAR, KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Çay demlenirken yapılan hatalara yer verildi. Bu hatalar çok ciddi hatalardır. İşte çay demlerken dikkat etmeniz gereken püf noktalar. CNN Türk'te yer alan bir içerikte, Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra ocaktan alınmalıdır. Aksi takdirde özellikle gastrit ve ülser olmak üzere midede tahribata neden olabilir. Çay demlenirken veya demlendikten sonra yüksek ısıya maruz bırakılmamalıdır. Yüksek sıcaklık ve demlenmiş çay, insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturabilir.

 

Sürekli yüksek ısıda ve kaynatılarak içilen çay, ileride kanser hastalıklarına neden olabilir. Acı bir tat bırakıyor, dışarıda içtiğimiz çayın yüksek ısıya maruz kaldığını nasıl anlarız diye sorarsanız, ağzınızda çok acı bir tat bıraktığını, acıtmak üzere olduğunu anlayabilirsiniz. Çayı mutlaka kaynatılmamış su ile demlemelisiniz. Çayın içine fazla kaynamış su döküldüğünde çayda bakteri oluşmasına neden olabilir. Çayın acı tadı genellikle bu sebeplerden kaynaklanır. Çay demlenirken yapılan bir diğer hata da çayın üst demliğe çay suyu henüz sıcakken konulmasıdır. Bu yöntemle çay nem alır ve henüz demlikteyken bayatlar.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap