SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bu besinlerle vücudunuzdaki iltihabı atın

Bu besinlerle vücudunuzdaki iltihabı atın

12 Mayıs 2015 Salı - 12:38




Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, besinlerdeki antioksidanların hücreleri serbest radikallere karşı koruduğunu belirterek vücutta iltihabın azaltılma





Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı besinlerdeki antioksidanlar üzerine konuştu. Kandıralı, besinlerdeki antioksidanların vücutta iltihabın azaltılmasına yardımcı olduğunu kaydetti. Kandıralı, “İnflamasyon vücudun bağışıklık yanıtının önemli bir işlevi olup vücudun strese karşı verdiği tepkidir. Kronik düşük dereceli bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlar, kronik düşük düzeyde gıda alerjileri veya gıda intoleransları, fiziksel veya duygusal stresin kortizol seviyelerini yükseltmesi, çevreden toksisite (metaller ve su, hava ve diğer kirler), diyetle gelen toksisite (çok fazla yağ, şeker, protein, alkol) vücutta inflamasyona neden olur. Belli düzeyde sorun oluşturmaz ancak kontrolden çıktığı zaman ciddi hasara neden olabilir. İnflamasyon Alzheimer hastalığı, artirit, kanser, diyabet, kalp hastalığı ve yaşlanma belirtileri ile ilişkilidir. Bir çok besin doğal olarak anti inflamatuardır. Besinlerdeki antioksidanlar hücreleri serbest radikallere karşı korur ve vücutta iltihabın azaltılmasına yardımcı olur” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap