SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bilim insanları vejetaryen ve vegan diyetleri için uyardı

Bilim insanları vejetaryen ve vegan diyetleri için uyardı

01 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:45




Bilim insanları, etin sağlıklı bir yaşam için son derece önemli olduğu konusunda uyarırken, insanlara vejetaryen ve vegan diyetleri konusunda ısrarcı olmayı bırakmaları için çağrıda bulundular.





Son yıllarda vejetaryen ve vegan diyet uygulayanlar artarken bazı ebeveynlerin bu diyetleri, büyüme çağındaki çocuklarına dayatmaları da tepkilerle karşılanıyor. Ancak bilim insanları sağlıklı olduğu iddia edilen vejetaryen ve vegan yaşam konusunda uyarıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden yaklaşık bin akademisyen, et yemenin hastalıklara neden olduğu ve gezegen için zararlı olduğu yönündeki iddiaların arkasına baktı.

Araştırmalara göre; daha fakir topluluklarda yaşayan ve düşük et alımına sahip olanların genellikle zayıflık ve anemi gibi bir dizi besin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan hastalıktan muzdarip oldukları görüldü.

Animal Frontiers’deki araştırmacılar da etin B12 vitaminleri, omega-3 yağ asitleri, demir ve çinko gibi mineralleri sağlamaktan sorumlu olduğunu söyleyerek yararlarına dikkat çektiler.

İrlanda’daki Royal College of Surgeons’tan Dr Alice Stanton ise diyetlerden taze et ve süt ürünlerini çıkarmanın insan sağlığına zarar verdiğini; özellikle kadınlar, çocuklar ve yaşlılar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap