SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bedelsiz verilen herhangi bir tahsis söz konusu değil

Bedelsiz verilen herhangi bir tahsis söz konusu değil

08 Ağustos 2019 Perşembe - 11:59




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine yapılan arazi tahsisine ilişkin, "Bedelsiz verilen herhangi bir tahsis söz konusu değil. Bakanlığım döneminden önce yapılan tahsislerden birisi ve asla hibe söz konusu değil" dedi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Koca, "Sağlık turizmini Türkiye'de markalaştırmak istiyoruz, süreç başladı. Önümüzdeki 1-2 ay içinde büyük bir lansman yapılacak" dedi.

'HAVA AMBULANSINI VATANDAŞINA ÜCRETSİZ SUNAN BİR ÜLKEYİZ' 

Hava ambulansı konusunda son derece ileri bir noktada olunduğunu belirten Koca, "Dünyada vatandaşına bu anlamda ücret almadan hizmet sunan bir ülkeyiz" diye konuştu.

'GEÇEN YIL 5 BİN 600 KALP VE BÖBREK NAKLİ YAPILDI'


Sağlık Bakanı Koca, "Organ naklinde çok önemli mesafe aldık. Geçen yıl yapılan kalp ve böbrek nakli sayısı 5 bin 600'e ulaştı" ifadesini kullandı.

'AŞIDA DIŞA BAĞIMLILIĞI 5 YIL İÇİNDE BİTİRMEK İSTİYORUZ'

Bakan Koca, aşıda önümüzdeki 5 yıllık süreçte dışa bağımlılığı bitirmek istediklerini dile getirdi.

Koca, basamaklandırma genelgesine ilişkin, "Özel sektör nasılsa Ankara Medipol Üniversitesi de planlamaya tabi, hiçbir şekilde istediği gibi bir şey yapamaz." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, genelgeyle ilgili eleştirilere de değinerek şunları kaydetti:


"Vakıf şemsiyesiyle, afiliasyon şemsiyesiyle bunu delen uygulamaya son verildi. Bunu yapan, vakıf kültüründen, vakıf üniversitesi kimliği üzerinden gelen bendim. Bu son derece yakışıksız. Kabul edilebilir bir durum değil." 

Koca, "Arkadaşlarımız iddialarla ilgili hukuki süreci devam ettiriyor. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi.

'BEDELSİZ VERİLEN HERHANGİ BİR TAHSİS SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sağlık Bakanı Koca, son 17 yıllık süreçte vakıf üniversitelerine bedelsiz verilen herhangi bir tahsis söz konusu olmadığını söyledi.

Medipol Üniversitesine yapılan arazi tahsisi ilişkin Koca, şöyle konuştu:


"Birçok üniversiteye yapılan tahsis gibi Bakanlığım döneminden önce yapılan tahsislerden birisi ve asla hibe anlamında hiçbir durum söz konusu değil. Kanuni çerçevede rayiç bedel tespiti yapılarak, tarihi doku korunarak eğitim amaçlı kullanılmak kaydıyla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun izniyle yapılan bir tahsis."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap