SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bebek bekleyenlere müjde!

Bebek bekleyenlere müjde!

06 Temmuz 2018 Cuma - 16:22




Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporlarına ulaşmak artık daha kolay.





Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları da elektronik ortama aktarıldı.

Bu sayede ailelerin kurum kurum dolaşmasına da gerek kalmamış oldu. Yeni doğan her bebeğin kimliği de bundan sonra adresine gönderilecek. Sadece bununla da sınırlı değil. Bakanlık tarafından geliştirilen sistemle artık askerlik yoklama raporundan engelli raporuna, sürücü raporundan doğum raporuna kadar tüm işlemler elektronik ortama aktarılabilecek ve rahat bir şekilde sistem görülebilecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-Rapor sistemiyle, sağlık kuruluşlarında oluşan farklı raporların ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşılması ve vatandaşın istediği anda kendisine ait raporlara e-Devlet kapısı üzerinden ulaşılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Birinci, konu hakkında; "Sağlık kuruluşlarında verilen hastalık, doğum, psikoteknik gibi bütün raporların elektronik ortama taşınması söz konusudur. Biz doğum raporlarında ise bunu daha farklı bir platforma taşıdık. Kişinin doğum raporunu elektronik ortamda sistemden hemen verelim, nüfus müdürlükleri de onları teyit ederek kimliklerini düzenlemelerine yönelik çalışma yapılmasını sağladık." dedi. 


Pilot çalışmalar ilk olarak doğum raporları üzerinde uygulanmaya başlandı. İlerleyen dönemler diğer işlemler için de bu uygulama kullanıma sunulacak. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap