A+ A-
Yorum
10

Bayburt Köylerine ASM ve ADSM Sağlık Yatırımları Geliyor

Yayın Tarihi: 27.02.2026 - 14:01
Akşar, Konursu, Masat ve Maden köylerine Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binaları yapılacak; eski devlet hastanesi alanına ise 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşa edilecek.
Kaynak:İHA

Bayburt’ta köylere sağlık hizmetlerini güçlendirecek yatırımlar hız kazandı. Aile Sağlığı Merkezleri, 112 Acil Hizmetleri ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi projeleri onaylandı.

Köylerde Sağlık Hizmetleri Güçlenecek

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akşar, Konursu, Masat ve Maden köylerine Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri binalarının yapılacağını duyurdu. Yeni binaların bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Projesi Başlıyor

Eski devlet hastanesi alanına yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Ateş, merkezin 40 üniteye sahip olacağını ve 8 bin metrekare kapalı alanı olacağını açıkladı. Yapımına bu yıl başlanacak ADSM’nin tamamlanmasıyla Bayburt’un diş sağlığı hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanması hedefleniyor.

İlk Basamak Sağlık Hizmetlerine Kolay Erişim

Projelerin tamamlanmasıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine ulaşımının kolaylaşması amaçlanıyor. Bu yatırımlar, özellikle acil ve temel sağlık hizmetlerinin köylere hızlı şekilde ulaştırılmasına katkı sağlayacak.

Etiketler