SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakım ürünlerinizi kendiniz hazırlayın

Bakım ürünlerinizi kendiniz hazırlayın

31 Mart 2015 Salı - 11:55




Cilt bakım ürünlerine servet harcamaya son! Evde doğal ürünlerle hazırlayabileceğiniz doğal cilt bakım ürünleri de en az diğerleri kadar etkili ve doğ





ÇATLAYAN AYAK TOPUKLARI İÇİN

Malzemeler: Vazelin, Gripin.

Hazırlanışı: Bir kutu vazelinin içine 2 adet Gripin'in içindeki tozu katıp karıştırın. Yatmadan önce ayaklarınıza iyice sürün. Çorabınızı giyip yatın. Sonuç mükemmel.

PÜRÜZSÜZ CİLT İÇİN DİNLENDİRİCİ BANYO

Malzemeler: Taze nane, tuz.


Hazırlanışı: Yarım litre suyu kaynatın ve içine on adet taze nane yaprağını atıp on Dakika dinlendirin. Ardından bu suyu süzerek ılık suyla dolu küvetin içine bir fincan tuzla beraber dökün.

Ne işe yarıyor?

Nane rahatlatıcı, dinlendirici ve sakinleştirici etkisi kuvvetli olan bir bitki… Tuz ise peeling yapma özelliğiyle cildinizi ölü deri ve hücrelerden arındırır.

Ne zaman kullanmalı?

Haftada bir kez ya da ihtiyaç hissettiğiniz an kullanılabilir.


KURU CİLTLERE SÜT BANYOSU

Malzemeler: Süt, tuz, bal.

Hazırlanışı: Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Ve bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.

Ne işe yarıyor?

Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz ölü derinin atılmasına yardımcı olur.


Ne zaman kullanmalı?

Haftada bir kez…

SELÜLİT İÇİN

Selüliti oluşturan nedenlerin başında doğum kontrol hapı, gebelik, sigara, hormonal bozukluklar, beslenmede doymuş yağ miktarının fazlalığı ve lenf sisteminin yetersizliği bulunuyor. Selülitten kurtulmak için birçok yönteme rastlamak mümkün. Bizim tercihimiz ise daha doğal ve daha kolay olan yöntemler. Soyun şu portakal kabuğunu

Malzemeler: Rezene, Anason, biberiye.


Hazırlanışı: Cildinizde oluşan portakal kabuğu görünümü artık canınıza tak etti. Öyleyse çok kolay hazırlanan bir karışımla sonunda selülitlere "elveda' diyebilirsiniz. Bunun için sabahları 1 litre suya 1 tatlı kaşığı rezene, bir tatlı kaşığı anason ve 1 tatlı kaşığı biberiye atın. Bu karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar kaynattıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğuyan karışımı Gün boyunca bol limonla tüketin. Selülitlerinizin yok olduğunu ya da en azından gözle görünmeyecek kadar azaldığına şahit olacaksınız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap