SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Başlama tarihi belli oldu

Bakan Koca Turkovac aşısı oldu! Başlama tarihi belli oldu

29 Aralık 2021 Çarşamba - 20:05




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı.





Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu’nun ardından Ankara Şehir Hastanesi'de hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı yaptırdı. Hatırlatma dozu yaptıracak olan Bilim Kurulu üyeleri de Sağlık Bakanı’na eşlik etti.

TURKOVAC İÇİN RANDEVULAR YARIN AÇILIYOR

Bakan Koca aşısını olduktan sonra yaptığı açıklamada "Özellikle bugün önemli bir gün. Yerli üretimle ilgili acil kullanım onayının sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte müjdesi verilmişti. Yerli aşımız Turkovac'ı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz. Turkovac son 50 yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safasına gelen ilk yerli aşımız oluyor. Ben bu aşının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızı özellikle hatırlatma dozlarını Turkovacla yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu başarı milletimizin başarısı. Omicron varyantının da gündemde olduğunu ve bulaşılığının yüksek olduğunu biliyoruz. Erken dönemde herkesin aşılarını yaptırmasını öneriyorum. Yarından itibaren bütün vatandaşlarımız şehir hastalerinde uygulama başlıyor. Önümüzdeki hafta daha yoğun olacak." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap