SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Bakan Koca: Tahliye edilenlerde hastalık belirtisi yok

Bakan Koca: Tahliye edilenlerde hastalık belirtisi yok

02 Şubat 2020 Pazar - 16:20




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı alarma geçiren korona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulunuyor. Türkiye'nin her türlü tedbiri aldığını belirten Bakan Koca, "Dünya Sağlık Örgütü aldığımız önlemleri takdir etti." dedi.





Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu 6.toplantısını Ankara'da gerçekleşti.

Toplantının ardından Türkiye'de korona virüsü önlemlerine karşı açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar,

"Korona virüsü şu ana kadar 26 ülkede daha görülmüştür. Çin dışında görülen hasta sayısı 177 ülkemizde ise şu ana kadar hiç görülmemiştir. Virüsün ülkemize girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Dün tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık söz konusu değildir. Aslında tahliye edilen kişiler uzun süredir Çin'de izole durumdaydılar. Bilim Kurulu doğrultusunda 14 gün boyunca gözlem altında tutulacaklar. 14 günün ardından normal hayatlarına dönebilecekler. Şu ana kadar herhangi bir hastalık bulgusu görülmedi"

OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Bakan Koca sözlerine şu şeklinde devam etti:


''Yarın bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Malum kış aylarındayız ve solunum yolu hastalıkları artmaktadır. Bu yüzden velilerimiz dikkatini çekmek ve tedbirleri hatırlatmak isterim. Sınıflar ve diğer alanlar sık sık havalandırılmamalı eller düzenli olarak yıkanmalıdır. Özellikle hapşurmadan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır''

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap