SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Aşılarla ilgili çalışma 50 yaş üzerinde olumlu sonuç verdi

Aşılarla ilgili çalışma 50 yaş üzerinde olumlu sonuç verdi

04 Şubat 2021 Perşembe - 12:14




İngiltere’de yapılan bir çalışmada birinci ve ikinci doz aşıların farklı aşılardan yapıldığı kişilerde bağışıklık seviyesinin arttığı ortaya çıktı. İngiliz Ulusal Aşı Değerlendirme Konsorsiyumu tarafından yapılan, 50 yaş ve üzeri 800 kişinin yer aldığı araştırmanın, şimdiye dek olumlu sonuçlar verdiği bildirildi.





Sabah gazetesinde yer alan habere göre, korona virüs mutasyonuyla dünyayı bir kez daha şiddetli bir biçimde etkisi altına alan korona virüs salgınına yönelik mücadele devam ediyor.

Başlatılan aşı çalışmalarıyla beraber salgına karşı bir adım atılmış olsa da aşıların etkinliğini artırmaya yönelik girişimler de ardı ardına geliyor.

AŞI KARIŞTIRMA UYGULAMASI

Son olarak İngiltere'de yapılan bir araştırma, ülkelerin ellerinde bulunan farklı aşılar için yeni kullanımların da önünü açtı.

Kişilerin, birinci ve ikinci dozlarda farklı aşı olmasını hedefleyen yeni araştırmaya göre, bu çeşitlilik, antikor oluşumuna da katkıda bulunacak. Araştırma uygulayıcılarına göre, birinci ve ikinci dozlarda aynı tip aşıyı olan kişilere göre, farklı aşıların uygulandığı kişilerin bağışıklık seviyesi artıyor.

DAHA ÖNCE İŞE YARAMIŞTI

İngiliz Ulusal Aşı Değerlendirme Konsorsiyumu tarafından yapılan, 50 yaş ve üzeri 800 kişinin yer aldığı araştırmanın, şimdiye dek olumlu sonuçlar verdiği bildirildi. Aşı karıştırma yaklaşımının, daha önce bazı Ebola aşılama programlarında uygulandığını söyleyen araştırmacılar, korumayı iyileştirmek için farklı aşıların karıştırılmasının bilinen bir yöntem olduğunu vurguladı.


SALGINLA MÜCADELENİN ÖNÜNÜ AÇABİLİR

Denekler üzerinde ilk doz olarak Oxford-AstraZeneca, ikinci dozdaysa Pfizer-BioNTech aşısı (veya tam tersi) yapılacağını belirten araştırmacılar, dozlar arasındaki aşı süresini de 4 ila 12 hafta olarak belirledi. İleride onaylanacak başka aşıların da araştırmaya eklenebileceğini belirten araştırmacılar, bu çalışmanın sonuçlarının korona virüsle mücadelede yeni bir sayfa açabileceği görüşünde.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap