SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Aşı çalışmalarına çocuklar da dahil oluyor

Aşı çalışmalarına çocuklar da dahil oluyor

14 Ekim 2020 Çarşamba - 13:03




Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını için aşı çalışmaları devam ediyor. Amerikan ilaç şirketi Pfizer, korona virüs aşı adayının 12 yaş ve üzeri çocuklar üzerinde de deneneceğini açıkladı. Şirket, çocuklarda klinik deney onayı alınırsa, bu aşının çocukları da içeren ilk korona virüs aşı denemesi olacağını belirtti.





İlaç şirketi Pfizer, aşı çalışmalarına çocukları da dahil etmeyi planlıyor. Şirket, geliştirdikleri aşı adayının 12 yaş ve üzeri çocuklar üzerinde de deneneceğini duyurdu.

AŞI ÇALIŞMALARINA ÇOCUKLAR DA DAHİL OLUYOR

Korona virüs aşı adayını 12 yaş ve üzeri çocuklarda da test etmeyi planlayan Pfizer, ebeveynlerin bu konuya ilgili olduğunu belirtti. Aşı adayının çocuklarda klinik deney onayı alırsa, ABD’de çocukları da içeren ilk korona virüs aşı denemesi olacağı belirtildi.

İLK OLARAK 16-17 YAŞ GRUPLAR

Cincinnati Çocuk Hastanesi Tıp Merkezi’ndeki Aşı Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Robert Frenck, hastanedeki bir ekibin, bu hafta 16 ve 17 yaşlarındaki gençleri aşılamaya başlayacağını ve daha sonra 12 ile 15 yaş arasındaki çocuklar üzerinde testlere başlanacağını söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap