SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Alzheimer'da önemli gelişme

Alzheimer'da önemli gelişme

10 Temmuz 2016 Pazar - 15:48




Amerikalı bilim insanları, geliştirdikleri test sayesinde Alzheimer riskini 35 yaşında tespit edebilecek.





Tedavisinin henüz mümkün olmadığı Alzheimer hastalığı için önemli bir gelişme yaşandı. ABD’li bilim insanlarının geliştirdikleri test, hastalığın 35 yaşında tespit edilebilmesini sağlayacak. Massachusetts General Hospital’dan bilim insanları Alzheimer için risk oluşturan tüm genetik varyasyonları araştıran bir test geliştirdi. Test, 166 demans ve bin 26 hiçbir şikayeti olmayan kişi üzerinde uygulandı. Bu genetik testte beyinlerinde hafıza ve mekansal farkındalık açısından küçük hipokampusa sahip kişilerin demans olma ihtimalleri yüksek çıktı.

TEDAVİ İÇİN BİR UMUT OLABİLİR

Testin en şaşırtan sonucu ise 35 yaşında ve altındaki kişilerde küçük hipokampusun tespit edilmesiydi. Bunun demansın erken teşhisi olduğu belirtildi. Sonuçları Neurology adlı dergide yayımlanan araştırmayı yapan ekipteki Dr. Elizabeth Mormino “Bu testin önemi semptomların kendini göstermeden riski anlamak açısından büyük. Gelecekte, önleyici tedavilerle demans riski yüksek olanlara erken müdahale edilebilir” dedi. Günümüzde bunamanın tedavisiyle ilgili bir ilaç bulunmazken mevcut ilaçlar hastalığın semptomlarını geciktiriyor. Alzheimer Derneği’nin direktörü Dr. Doug Brown, yaşam tarzının bu hastalığa yakalanma riskini arttırdığını belirterek sigara içmeme, dengeli beslenme ve düzenli egzersizi önerdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap