SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Almanya’dan Covid-19 aşısıyla ilgili net tarih

Almanya’dan Covid-19 aşısıyla ilgili net tarih

19 Ağustos 2020 Çarşamba - 10:06




Dünya çapında 784 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüyle mücadelede en etkili mücadeleyi veren Almanya'dan flaş bir açıklama geldi... Almanya yetkililer corona virüsü aşısının geleceği tarihi öngördüler.





Corona virüsü salgınına karşı en net ve sıkı yasak ve kısıtlamaları getirerek Avrupa’daki komşularına oranla çok daha az hasarla pandemi sürecini atlatmaya çalışan Almanya’dan kritik bir açıklama geldi. Almanya’nın aşılarla ilgili düzenlemelerden sorumlu kurumu Paul Ehrlich Enstitüsü’nün Başkanı Klaus Cichutek, Alman basınına konuştu. Cichutek, birinci faz ve ikinci fazdaki denemelerin pozitif sonuç verdiğini ve bazı aşıların corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde onlarca şirket ve kurumun aşı üretmek için bir yarışa girdiğini hatırlatan Cichutek, “Eğer corona virüsü aşısının üçüncü fazından da sonuçlar etkili ve güvenli olduğuna yönelik gelirse gelecek yılın başında  ilk aşılar onay alır. Almanya’da da insanlara ilk dozu o dönemde alabilir” dedi.

ONLARCA AŞI GELİŞTİRİLİYOR

Dünya çapında 22 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsüne karşı Moderna, AstraZeneca ve Pfizer gibi şirketler aşı geliştirmek için adeta bir yarış içerisinde. Almanya’nın biyoteknoloji şirketi CureVac da bir süre önce corona virüsü aşısının 2021 yılının ortasında piyasada olacağını duyurmuştu. Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Covid-19 aşısına tescil verdiğini açıklamıştı. İnsanlar üzerinde denemelerin yapılmasının üzerinden 2 aydan kısa bir süre geçmesine rağmen Rusya’dan gelen bu açıklama bilim dünyasında tartışma yaratmıştı. Rus lider kzının da aşıyı denediğini ve yan etkisinin görülmediğini söylerken, bu aşının Ağustos ayı sonunda seri üretime geçeceği duyurulmuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap