SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Alkol ve stres gastrit nedeni

Alkol ve stres gastrit nedeni

21 Kasım 2019 Perşembe - 16:42




İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, sağlığa birçok yönden zararlı olan alkol ve stresin, gastritin de en önemli nedenleri arasında bulunduğunu belirterek, bu rahatsızlığın mutlaka erken dönemde teşhis edilmesi gerektiğini, aksi takdirde mide kanserine bile yol açabileceğini bildirdi.





Prof. Dr. Gümürdülü, aşırı miktarda alkol kullanmanın, özellikle alkol oranı yüksek olanların fazla tüketilmesinin gastrit nedeni olabileceğini ifade etti. Gümürdülü, alkolün aç karnına alınmasının daha fazla zararlı olduğunu, midenin koruyucu tabakasını bozduğunu ve mide asidini daha hassas hale getirdiğini ifade etti.

Fazla alkol alanlarda gastrit belirtilerinin iştahsızlık, sabah saatlerinde bulantı ve kusmalarla belirti verdiğini vurgulayan Gümürdülü, "Gastrit, mide ağrısı ve hazımsızlık şeklinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Mide içindeki mukoza tabakasının iltihaplanması anlamına gelmektedir. Bu rahatsızlık ihmal edildiğinde ve gerekli tedavi uygulanmadığında mide kanserine bile yol açabilir" uyarısında bulundu.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap