SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Ağrılar geçiştirilmemeli!

Ağrılar geçiştirilmemeli!

12 Ocak 2015 Pazartesi - 15:24




Uzman Dr. Birsel Korkmaz, ağrılarının nedenleri tespit edilmeyip geçiştirilen ve tedavi edilmeyen yaşlıların başkalarına bağımlı hale geldiğini söyled





Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Birsel Korkmaz, agrilarinin nedenleri Tespit edilmeyip 'yaşlılıktan' diyerek geçiştirilen ziyaretinde Tedavi edilmeyen yaşlıların başkalarına Bağımlı hale geldiğini, bu durumun hem Yaşlı hem de ailesi Click yaşam kalitesini bozan Bir durum oldugunu söyledi. 

Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Uzm A.Ş.. Dr Birsel Korkmaz (İşeri) "yaşlılık ağrılar ziyaretinde" Hakkında Bilgi verdi. Uzm. Dr Birsel Korkmaz, "Dünya ziyaretinde Ülke nüfusumuz giderek yaşlanmakta ziyaretinde Ortalama yaşam Sureleri giderek uzamaktadır. Bu nedenle Yaşlı KİŞİLERİN Agrili durumlarının teşhis ettik tedavisi importance kazanmaktadır. Hicbir ağrı yaşlanmanın Bir bulgusu Olarak değerlendirilmemelidir. Osteoartrit: Halk Arasında 'kireçlenme' Olarak tabir edilir. Kırk yaşın uzerinde onu Bir kişide belli seviyelerde Vardır. Osteoartritin düzeyini Kişinin genetik Özellikleri, eklemlerine Binen yük Miktarı, aşırı hareketsizlik VEYA aşırı kötü KULLANIM belirler. Osteoporoz yani kemik erimesine Bağlı kırık ağrıları yaşlılardaki ağrının Diğer nedenidir. Lomberstenoz dediğimiz omurilik daralması Kanalı Sık rastlanan Başka Bir nedendir "dedi. Her hastanın ağrısına Göre Farklı Tedavi Yöntemleri uyguladıklarını söyleyen Dr. Korkmaz, "agrilarinin nedenleri Tespit edilmeyip yaşlılıktan diyerek geçiştirilen ziyaretinde Tedavi edilmeyen yaşlılarımız başkalarına Bağımlı hale gelmektedir, bu durum hem Yaşlı Click hem ailesi Click yaşam kalitesini bozan Bir durumdur. Tespit edilen yaşlılık hastalıklarında tam şifa sağlanmasa da ağrıların tahammül Edilebilir hale gelmesi Bağımlılık sürecini geciktirecektir. Her hastanın ağrısı Farklı Tedavi yöntemlerine ve İhtiyaç duyar. Yaşlılıkta Çoğu zaman birkac hastalık Bir Arada bulunur. Çoklu ilaç kullanımları, ilaç etkileşimlerine yan etkilere sebep olur "diye konuştu. A.Ş. Uzm. Dr Birsel Korkmaz Şu Bilgileri verdi: "Şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları yaşlılar da Görülen nöropatik ağrı nedenidir. Nöropatik ağrı; hoş Olmayan duyularla kendini Gösterir. En çok uyuşukluk uzerinde durulur. Yanma, batma, temperature, soğukluk şişlik Gibi hissetme A.Ş.; Diğer tarif şekilleridir. Hastalar etkilenen bölgeyi Kaskatı VEYA ölü Gibi hissettiklerini ifade ederler. Dış görünüş, normal olmasina Rağmen hastalar o bölgenin şeklinin bozulduğunu deforme oldugunu söylerler. Yaşlılardaki ağrı Nedeni Tespit edildikten Sonra Bağımlılık düzeylerinin minimuma indirilmesi, yaşam kalitelerinin artırılması, ilaç kullanımının azaltılması Click tedavilerine fizik tedavi rehabilitasyon terapileri eklenmelidir ettik. Ağrısız, Bağımsız Bir yaşlılık süreci 'Herkesin hakkıdır. "



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap